logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simson SR 50 - Światła działają tylko przy wciśniętym szperaczu

Dyzio08 03 Sie 2018 22:51 2715 3
REKLAMA
  • #1 17365412
    Dyzio08
    Poziom 2  
    Witam po wymianie całej instalacji nie mogę znaleźć świateł tz są tylko na wciśniętym przycisku w przełącznik zintegrowanym (u nas się mówi na to szperaczu) świeca wtedy oba tył i przód co mogłem źle podłączyć wszystkie styki sprawdzałem chyba ze 100 razy ze schematem.
    Przełącznik lewy też jest nowy a kolory niestety nie pokrywają się że schematem robiłem wiele kombinacji ale w nim jest o 1 kabel więcej niż w schematach proszę o pomoc pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17365762
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3438
    Może wrzuć te schematy będzie prościej i zrub fotkę tego przełącznika jak masz podłączone kable.
  • REKLAMA
  • #3 17365824
    BANANvanDYK
    Poziom 43  
    Ocena: 2612
    Po pierwsze źle podłączyłeś instalację, podejrzewam że stacyjkę i przełącznik zespolony.
    Po drugie przełącznik zespolony pochodzi od MZ, do 1988 roku miały dwa osobne przewody od przycisku klaksonu, natomiast od 1989 roku jeden przewód od klaksonu lecz podawał nim + zasilania. Przełączniki od MZ nie pasują do Simsona.
    Po trzecie mruganie światłem występowało tylko w pierwszej generacji SR50 (1986-1988) ze stacyjką z wyprowadzonym przewodem do mrugania światłem, które działało tylko na pozycji 1 stacyjki (wyłączone światła).
  • #4 17366414
    Dyzio08
    Poziom 2  
    Witam do klaksonu idzie jeden przewód z wyłącznika Aten odziwo działa jako nieliczne cześć w simsonie. Tak to wygląda po rozebrany Simson SR 50 - Światła działają tylko przy wciśniętym szperaczu
    Stacyjke założyłem stara wg schematu

Dodano po 37 [minuty]:

Sam nie wiem jak to zrobiłem zamieniłem przewody które idą z zapłonu biało-czerwony z czerwono białym motor nie chciał zapalić więc powróciłem do poprzedniej obcji i co nagle światła zaczęły świecić teraz tylko brakuje mi migacz ale to chyba moja sprawka nie wiem czy nie spalilem ELBY
    Po całej walce z przewodami
    Dziękuję bardzo za pomoc
    POZDRAWIAM
REKLAMA