logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Macbook Pro A1286 - uruchomienie laptopa bez matrycy i bez systemu

rafont2 18 Sie 2018 14:31 1104 3
REKLAMA
  • #1 17390748
    rafont2
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    witam
    chciałbym uruchomić Macbooka Pro A1286, który ma pękniętą matrycę i nie ma oryginalnego dysku z systemem.
    Dysk włożyłem inny. Problem w tym że podłączając laptop pod monitor (przez przejściówkę MiniDP-HDMI lub VGA) monitor nie wykrywa obrazu. Testowane na dwóch monitorach i jest to samo. Sam laptop uruchamia się. Odłączyłem matrycę całkowicie, podobnie jak baterię, nagrywarkę, touchpad i antenę wifi.
    Czy to wina karty graficznej? Płyty głównej? Jakie czynności powinienem wykonać aby tego Macbooka uruchomić i zainstalować system?

Specyfikacja Maca: i7-2675QM (4x2.2GHz), pamięć 4gb 1600Mhz, RADEON HD 6750M, dysk 120GB
    https://support.apple.com/kb/SP644?locale=pl_PL&viewlocale=pl_PL
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17390859
    kelostay32
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Są dwie opcje:

1 - uszkodzona grafika (bardziej się do tej opcji skłaniam)
    2 - słaba przejściówka.

Niestety grafiki Radeona są bardzo zawodne, więc jest duża szansa na to, że będzie ona uszkodzona.

Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 17390908
    rafont2
    Poziom 8  
    W specyfikacji Macbooka jest wymieniona druga karta graficzna, to znaczy że ma on dwie karty? Da się jakoś odłączyć jedną żeby działał tylko na jednej? Pytanie może śmieszne jednak to moje piierwsze spotkanie z urządzeniami Apple i nie wiem jak działają ich płyty główne. Albo może można to jakoś naprawić?
    Macbook Pro A1286 - uruchomienie laptopa bez matrycy i bez systemu
  • #4 17404608
    rafont2
    Poziom 8  
    Najwidoczniej uszkodzona grafika :( no trudno
    zamykam temat
REKLAMA