logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio PCG-7L1M z Win XP: zainstalowane sterowniki, brak dźwięku

czad22 08 Wrz 2018 13:09 738 4
REKLAMA
  • #1 17429231
    czad22
    Poziom 9  
    Nie wiem już co mam robić, zainstalowałem wszystkie sterowniki, pousuwałem konflikty, ikona głośnika widnieje na pasku zadań. Wszystko działa a dźwięku nadal nie ma. Mam stary laptop Sony Vaio na który powtórnie wgrałem win xp bo poprzedni padł i ni nie szło z nim już nic zrobić. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17429254
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15529
    Skoro sterowniki zainstalowane to sprawdź jeszcze gniazdo słuchawkowe.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17429284
    czad22
    Poziom 9  
    sosarek napisał:
    Skoro sterowniki zainstalowane to sprawdź jeszcze gniazdo słuchawkowe.

W porządku.Wyjście przekierowane na głośniki laptopa. Próbowałem też z zmianą na stereo i mono. Głośniki są w pełni sprawne.
  • REKLAMA
  • #4 17429289
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15529
    Gniazdo sprawdziłeś? Jeśli jest sprawne i dźwięk jest na nim to może nie rozłączać.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 17429297
    czad22
    Poziom 9  
    sosarek napisał:
    Gniazdo sprawdziłeś? Jeśli jest sprawne i dźwięk jest na nim to może nie rozłączać.

Niestety teraz nie mogę tego sprawdzić, jest tylko wyjście midi a obecnie jestem poza domem i nie mam takiego kabla.

Dodano po 5 [godziny] 8 [minuty]:

sosarek napisał:

Głupio się przyznać ale znalazłem wyjście na słuchawki i wejście na mikrofon, było ukryte za naklejką. Widocznie dzieci zakleiły. Podłączyłem słuchawki z mikrofonem i wyszło że dźwięk z mikrofonu jest odbierany i rejestrowany, natomiast w słuchawkach totalna cisza.
REKLAMA