logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chevrolet Tacuna - Czy oryginalny klucz mógł zostać skasowany przez SBB?

ilno79 29 Gru 2018 13:31 615 13
REKLAMA
  • #1 17660070
    ilno79
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam

Kolega ma sprzęt do programowania kluczy sbb . Kupiłem klucz i dałem dorobić , podłączył sprzęt pod samochód i odczytał klucz, miał wsadzić nowy klucz a to że byliśmy zagadani kliknął na programowanie i zaprogramował klucz oryginalny no i samochód nie działa . Mam gdzieś drugi klucz który działa , tylko jak narazie go nie znalazłem . Jest to możliwe ze klucz oryginalny został skasowany ?
  • REKLAMA
  • #2 17660449
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 574
    Na pewno coś poszło nie tak bo auto nie pali , ale prędzej bym się spodziewał że kluć został skasowany w body .
  • #3 17660453
    ilno79
    Poziom 12  
    Witam , no właśnie mam drugi klucz ale tez nie pali , da się tym programatorem te klucze w sterowniku dodać
  • #4 17660933
    kamyczek
    Poziom 38  
    Weź ssb i zrób procedurę od nowa powinno dopisać klucz do auta jeśli nie uszkodziło zawartości body komputera . Jeśli body zostało uszkodzone byle kto nie postawi tego na starych kluczach .
  • REKLAMA
  • #5 17661507
    ilno79
    Poziom 12  
    Witam

Jak narazie to zamontowałem emulator Immo i jak narazie samochód dzila . Ten SBB to sprzęt do dopisywania kluczy w sterowniku czy do kopiowania kluczy? Sprzęt kolega sobie kulip do kluczy ale jak tak widzę to nie zabardzo zna się na tym sprzęcie . Tak jak to widziałem to odpalił ten sprzęt potem wyszedł na model samochodu i raz wkładał klucznik oryginalny a potem ten pusty , ale tak jak to wyglada to chyba wykasował te klucze ze sterownika. Mógł byś mi może napisać krok po kroku co jak zrobić , .zo zrobię to sam bo z tym emulatorem to nie jestem zadowolony.
  • REKLAMA
  • #7 17662105
    ilno79
    Poziom 12  
    Witam

Ja niewiem czykolegs Pin mial czy nie , bi tak jak to widzę to kupił sobie sprzęt no i chciał mi tylko kluczyk dorobić ,ale widzę ze jest początkujący bo coś mu nie wyszło . I moje pytanie czy da się wogule coś z tym zrobić , chodzi mi dokładnie o ten jego programator sbb .
  • #8 17663016
    kamyczek
    Poziom 38  
    Tak oryginał ogarnia sporo, ale jak zawsze bez wiedzy prawidłowo go nie użyjesz .
    A pin czyta chyba automatycznie z body lub sterownika silnika .
  • REKLAMA
  • #9 17668026
    ilno79
    Poziom 12  
    Czy oryginał to niewiem , ma sprzęt z warsztatu . Wersja jak dobrze pamietam to 33.02 z 2010 roku . Masz może jakiś opis lub podpowiedz jak dodać te dwa moje oryginalne klucze żeby znów działały. Do końca tygodnia mam ten sprzęt jeszcze umnie .
  • #10 17669035
    żałosna udręka
    Poziom 34  
    Ocena: 1020
    Maszynka sama Cię prowadzi. Wymagana podstawowa znajomość angielskiego. Jaki transponder użyjesz?
  • #11 17669059
    ilno79
    Poziom 12  
    Klucz który będę miał to ma i48 t6 szklany transponder . Ajak wyglada sprawa z starymi kluczami ? Robi sie to tak samo jak z nowymi ?Bo tak jak myśle to kolega klucz oryginalny może dodał jako zgubione .Tak jak czytałem opis to rozumie to tak , wsadzidz klucz który ma bać programowany potem wybiera się markę ,model i rocznik samochodu i klucz zostaje zaprogramowany . Tylko mam tak samo postąpić z moimi oryginalnymi kluczami ?
  • #12 17671136
    castin
    Poziom 25  
    Ocena: 164
    To jest id48, sbb go nie uszkodziło (nawet jego klon). Chevrolet (daewoo) nie ma w immo ban listy jak np część fiatów. Może rozjechała się synchronizacja pomiędzy ECU-Immobox albo sterownik jest cały czas w trybie nauki. Pasowało by zgrać pamięć (93c56) z immobox'a (lokalizacji szukaj wg. google), wtedy można podejrzeć zawartość, zobaczyć ile i jakie ma sygnatury kluczy.
  • #13 17724130
    ilno79
    Poziom 12  
    Witam , dziś na spokojne poradziłem sobie z imobilazerem . To ze dziś i tam robiłem coś przy samochodzie to przy okazji wziąłem sprzęt od kolego który mi miał klucze zaprogramować i tym jego sprzętem sobie poradziłem z mojim samochodem . Dziękuje wszystkim za pomoc
  • #14 17753065
    ilno79
    Poziom 12  
    Witam

Moje oryginalne klucze jak napisałem wyżej dało się dodać znów do sterownika. Mam jeszcze dwa całkiem nowe klucze z transponderem id48 . Czy te dwa mogę dodać za pomocą tego sprzętu sbb? Jak wyglada to jak się ma czyste transpondery ? Czy zostaną one dodane za pomocą sbb do sterownika ? Będę miał na dniach znów ten sprzęt i chciałem sobie dodać te dwa klucze . Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z programowaniem kluczy do Chevroleta Tacuna przy użyciu urządzenia SBB. Po nieprawidłowym zaprogramowaniu oryginalnego klucza, samochód przestał działać. Użytkownik posiada drugi klucz, który również nie działa. W dyskusji poruszono możliwość skasowania oryginalnego klucza oraz metody ponownego dodania kluczy do sterownika. Użytkownik zainstalował emulator immo, co pozwoliło na uruchomienie pojazdu. Wskazówki dotyczące użycia SBB obejmowały konieczność znajomości procedur programowania oraz sprawdzenia synchronizacji między ECU a immobilizerem. Użytkownik ostatecznie zdołał dodać oryginalne klucze i zapytał o możliwość dodania nowych kluczy z transponderem ID48.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA