Witam.
Kupiłem zainstalowałem i zaprogramowałem centralę Satel Perfecta 16, zrobiłem to jako amator pierwszy raz dla siebie w mieszkaniu . Zanim to zrobiłem sporo poczytałem i udało mi się to bez problemów chodzi i pilnuje ok
. Mam zabudowane 4-ry czujki Bosch Blue Line Gen2 PIR ISC-BPR2-WP12 i 1-ną Satel Aqua Luna i właśnie o nią mi chodzi. Jest ona zainstalowana w przedpokoju i wpięta w centrali do wejścia jako 1-wsza, wejście/wyjście, 2EOL/NC ma podświetlanie LED które podpięte jest do wyjścia 2 jako TYP Sterowalne, ustawione załączanie na 5s i wyzwalane z wejścia z niej czyli 1, wszystko jest ok działa i świeci. Chciałem to zmienić aby podświetlała mi przedpokój tylko w zaprogramowanych godzinach nocnych, poczytałem Internet na ten temat oraz instrukcję programowania Perfecta i nie daję rady coś robię nie tak. Próbowałem podpiąć wyjście 2 Sterowalne pod Timer wyzwalający 1 , w Timerze 1 ustawiłem codzienne załączanie godz 16:00 wyłączanie godzina 7:00 i to nic nie daje LED zaświeca się całą dobę. Prosił bym o małą podpowiedź co robię nie tak z tym Timerem, instrukcja Perfecty mówi tak:
12. Timery
Timer porównuje czas z zegarem centrali i o zaprogramowanej porze realizuje wybraną funkcję. Przy pomocy timerów sterować można czuwaniem stref oraz wyjściami 15. STEROWALNE. Możesz zaprogramować 8 timerów.
Kupiłem zainstalowałem i zaprogramowałem centralę Satel Perfecta 16, zrobiłem to jako amator pierwszy raz dla siebie w mieszkaniu . Zanim to zrobiłem sporo poczytałem i udało mi się to bez problemów chodzi i pilnuje ok
12. Timery
Timer porównuje czas z zegarem centrali i o zaprogramowanej porze realizuje wybraną funkcję. Przy pomocy timerów sterować można czuwaniem stref oraz wyjściami 15. STEROWALNE. Możesz zaprogramować 8 timerów.