A czy jest np. możliwość „dorobienia” kilku przycisków? To znaczy, mam drewnianą wieże-samoróbkę i w niej taki właśnie CD-ROM z dwoma przyciskami.
1 – Służy za Play i przewijanie do przodu, a gdy jest wysunięta szuflda chowa ją i od razu zaczyna grać
2 – Ogólnie działa za wsuwanie szuflady, stop i wysuwanie
Czy jest możliwość dorobienia np. przewiania do tyłu? Oglądałem go dokładnie i niema w środku żadnych miejsc na przyciski. Na płytce jest tylko jedna wielka ścieżka podłączona pod GND, 2 ścieżki jako + do wyjścia na słuchawki i potencjometr, i z drugiej strony dwie ścieżki odchodzące od mikroprzycisków (drugie nóżki podłączone pod GND) do jakiegoś procesorka. Na tym procesorku, jest kilka niewykorzystanych nóg. Niektóre są pomostkowane. Przycisk play jest połączony do 2, a drugi do 2 innych. Jeden jest wspólny dla obu przycisków. Przed mostkami są wlutowane mikroskopijne diody. Gdy zrobiłem zwarcie (zwykłym kabelkiem) od GND, do wspólnej dla obu przycisków nogi procesorka, szuflada się wysunęła, drugie zwarcie zaowocowało wsunięciem. Gdy zrobiłem zwarcie przy nóżce podłączonej do play (nie wspulnej, tej drugiej), miałem różne efekty, zależnie od tego czy wysunąłem wcześniej klapkę. Przy wsuniętej – zaczął grać, przy wysuniętej – brak reakcji. To by znaczyło że każda nóżka służy do czego innego. Nie chce na razie nic próbować póki się nie upewnię, bo sprzęt komputerowy nie jest zaprojektowany do robienia w nim zwarć. Czy to możliwe że zwarcie w odpowiednią, nie używaną nogą może np. przewijać muze do tyłu??
Z góry dzięki