robiłem tym środkiem i w życiu nie udało mi się położyć równą warstwę. Prawie tak,idealnie nigdy.
Jako źródło UV używam lampy do paznokci na 4 lampach. Po podłożeniu pod lampę samych padów na foli i naświetlaniu 30 sek. dało się zmyć acetonem nienaświetloną soldermaskę. Szkoda, że nie mogę załączyć zdjęcia, bo płytka jest już zmontowana i w urządzeniu.
@daroziom50 Ale nie było, aż tak źle by jej nie stosować, co nie? Ja kupiłem stop Lichtenberga do cynowania. Super płytki wychodzą. Zastanawiałem się właśnie czy robić cynowanie, czy soledrmaskę, a cynować tylko pady. Kiedyś kupiłem farbę do szkła, ale nie była termoutwardzalna i efekt był mizerny.
Źle nie było, tylko ta nierówność w położonej warstwie nie wyglądała profesjonalnie.
Nie miałem stopu Lichtenberga, ale poradziłem sobie w ten sposób: siatkę, plecionkę, którą stosuje się do zbierania cyny nasączyłem cyną i siatką z lutownicą rozprowadziłem po padach.
Potem używając cyny 0,2mm pokrywałem pad. Dziurka się nie zalała. Wyglądało prawie jak cynowanie metodą HAL
✨ Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z utwardzaną przez UV soldermaską, wskazując na różnice w zużyciu w zależności od płytki. Wskazują, że ciemniejsze kolory zapewniają lepsze krycie. Wymagana jest lampa UV do utwardzenia, a niektórzy zauważają, że przeterminowany produkt działa równie dobrze. Problemy z równomiernym nałożeniem warstwy są powszechne, a niektórzy użytkownicy stosują alternatywne metody cynowania. Użytkownicy planują testować różne kolory soldermaski, a także dzielą się informacjami o zakupach i doświadczeniach z innymi produktami. Wygenerowane przez model językowy.