Nie wiem co masz na myśli pisząc pełna konfiguracja... ;D
Na fakturce mam:
Procek AMD APU A8-7600 / VGA Radeon R7
ASRock FM2A68M-HD+ /A68H/SATA3/USB3/PCIe3.0/FM2+
DIMM DDR3 8GB 1600MHz AMD
DYSK HDD 320GB SATA
DVD RW LG GH24NSD1 black bulk SATA
ZASILACZ AKYGA 400W
Obudowa LOGIC K1 ATX/mATX Midi USB 3.0 Black
A na instrukcji od płyty głównej
To tak się przedstawia... jeśli potrzeba konkretnej "rzeczy" proszę mi wyjaśnić gdzie się ona może znajdować to napiszę jaka jest jej nazwa
Co do bomby zegarowej ;D, no cóż próbowałem ją rozbroić, ponieważ jak wspomniałem w temacie wydawalo mi się, że to rzecz banalna, ale nie wiem który przewód odciąć, a saper myli się tylko raz. Innymi słowy to wydawało mi się, że to usterka w zasilaczu ale jest napięcie a wszystkie przewody wychodzące i wchodzące w zasilacz są dociśnięte, bez luzów w miejscach gdzie ich być nie powinno tzn. nie wszystko jest na sztywno... tak jak powinno być i tak jak było od początku
Na płycie głównej także wszystko "dociśnięte", czy myślicie, że trzeba będzie kupić nowy zasilacz ? W zasilaczu nic nie odpinałem, również upewniłem się tylko, czy wszystko jest w porządku tzn. czy nie ma luzów w przewodach i wywnioskowałem, że jest dobrze.
Jeszcze dodam, że po drugiej stronie obudowy kiedy zdjąłem blachę od strony zasłaniającej podzespoły zobaczyłem odstające przewody, które jak się spodziewałem, nie były do niczego potrzebne, ponieważ nie miały miejsc na ich podpięcie i wcale nie pasowały do podpięć, różniła je ilość i wygląd, no generalnie tak jak było od początku, komputer bez nich działał więc na pewno nie chodzi o nie moim zdaniem.
Jak jeszcze coś mi się przypomni to dodam posta do tematu. Liczę na pomoc, ponieważ w poniedziałek lub inny dzień tygodnia oddaje komputer w ręce "fachowca", który zapewne powie jedynie, że zasilacz do wymiany lub coś w tym stylu.
PS Może to i nie związane z tematem, ale jak jestem po końcu pierwszego semstru w 1 klasie technikum informatycznego to źle, że nie umiem takich rzeczy ;D ? Czy nie mam się o co martwić, jeszcze długa droga przede mną ?