logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zniekształcony obraz z nowej kamery HDCVI - pętla mas? Zasilanie Pulsar

szamski 30 Sty 2019 00:05 1032 9
  • #1 17741349
    szamski
    Poziom 4  
    Ocena: 11
    Witajcie,
    Ostatnio zamontowałem nową kamerę(hdcvi) i mam zniekształcony obraz, czy to pętla mas? Wszystko zasilane z jednego zasilacza pulsar.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Zniekształcony obraz z nowej kamery HDCVI - pętla mas? Zasilanie Pulsar IMG_20190129_113249.jpg (392.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 17741353
    michualex

Poziom 24  
    Ocena: 134
    tak. Jak któraś z kamer jest prykręcona do metalowego elementu to odizoluj to. Jak wszystko jest np na drzewie to albo separator galwaniczny albo osobny zasilacz.
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
    Widziszewo, Długa 3, Kościan, 64-000 | Tel.: 663XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mkalarmy.pl
  • #3 17741370
    szamski
    Poziom 4  
    michualex napisał:
    tak. Jak któraś z kamer jest prykręcona do metalowego elementu to odizoluj to. Jak wszystko jest np na drzewie to albo separator galwaniczny albo osobny zasilacz.
    Wszystkie kamery montowane są w drewnie, zasilę ją z oddzielnego zasilacza. Ps. pomijając, że zrobię tak jak powyżej napisałem, czy to tak na oko można stwierdzić (ot czysta ciekawość), czy rozdzielczość ma znaczenie w przypadku doboru separatora.
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 17741380
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 645
    Ewentualnie "winnym" może być okablowanie. Jeśli nie pomoże wymiana zasilacza to zamienić parę od sygnału wideo. Warto sprawdzić na krótko kamerę pod samym rejestratorem.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 17741385
    szamski
    Poziom 4  
    Dawidedziu-dokładnie sobie przed chwilą planowałem tak sprawdzić, podłączyć na krótko, pytanie, czy nie posiadając oddzielnego zasilacza mogę kamerę podłączyć pod akumulator(mam gdzieś taki od centrali alarmowej) , albo wyciągnąć bezpieczniki z zasilacza,, zbiorczego" i pozostawić tylko ten pozwalający zasilić testowaną kamerę? (chyba, że to nic nie da).
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #6 17741390
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 645
    Pod akumulator możesz podpiąć - dasz kamerze niezależne, osobne zasilanie. Drugi pomysł trochę pozbawiony sensu, z racji tej, że wtedy nie będziesz widział tego co się dzieje z pozostałymi kamerami podpiętymi pod ten rejestrator(pasy zapewne znikną, ale to nie rozwiąże problemu). Jeśli będziesz testował to spróbuj uziemić rejestrator - tylko nie podaj czasami 230V na rejestrator😉 A gdyby i to wszystko nie pomogło to podaj kamerze zasilanie 12V, ale z innej fazy lub nawet zapodaj 12V, ale przy miejscu jej zamontowania(czyli masz kamerę normalnie na suficie/ścianie i wizja "leci" do rejestratora, ale dajesz jej na krótko 12V).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 17741397
    szamski
    Poziom 4  
    Dawidedziu- chyba najprostsze rozwiązanie to będzie takie, że wskoczę na drabinę z akumulatorem(mały 12V 7Ah więc nie jest to problem) , podam zasilanie z niego na krótko, zobaczę co i jak, a jak nie to na krótko do rejestratora i akumulatora. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
  • #8 17746401
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17747126
    szamski
    Poziom 4  
    Fakerus-wszystko na koncentryku... Z całym szacunkiem, ale ja zawsze wolę się spytać mądrzejszych od siebie i później działać...winna okazała się pętla mas, kupiłem odzielny zasilacz i wszystko jest już ok. A określenia typu,, forumy" to już byś mógł sobie darować, bo tak jest na świecie, że nie każdy jest alfą i omegą w każdej dziedzinie, czasami potrzebuje naprowadzania na możliwe przyczyny zamiast kręcić się w koło stołu. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam
  • #10 17747131
    szamski
    Poziom 4  
    Fakerus-wszystko na koncentryku... Z całym szacunkiem, ale ja zawsze wolę się spytać mądrzejszych od siebie i później działać...winna okazała się pętla mas, kupiłem odzielny zasilacz i wszystko jest już ok. A określenia typu,, forumy" to już byś mógł sobie darować, bo tak jest na świecie, że nie każdy jest alfą i omegą w każdej dziedzinie, czasami potrzebuje naprowadzania na możliwe przyczyny zamiast kręcić się w koło stołu. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Zakupiłem odzielny zasilacz i wszystko wróciło do normy. Dziękuję wszystkim za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z zniekształconym obrazem z nowej kamery HDCVI, podejrzewając pętlę mas. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym odizolowanie kamer od metalowych elementów, użycie separatora galwanicznego oraz zasilanie kamery z oddzielnego zasilacza. Użytkownik potwierdził, że wszystkie kamery są montowane w drewnie i postanowił przetestować kamerę, podłączając ją do akumulatora. Ostatecznie problem został rozwiązany przez zakup oddzielnego zasilacza, co poprawiło jakość obrazu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA