logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups EA 8808 - Kawa ledwo leci, dużo pary, bardzo suche krążki

woder28 31 Sty 2019 12:54 1470 5
REKLAMA
  • #1 17744566
    woder28
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    Zacznę od tego że usterka wystwpuje nieregularnie ale częściej niedziała. Objawia się tym że na początku tj. pierwsze ok. 5 sekund kawa leci normalnie, a później jakby coś się przytkało zaczyna kapać i z środka wydobywa się dużo pary. Po skończonym przepisie dolny tłok nie wyjeżdża do góry aby wyrzucić krążek i następuje regulacja maszyny. Fusy są bardzo suche. Co dziwne za każdym razem gdy podałem mu kawę sypaną prosto do zaparzacza robił ja bez problemu chociaż ciśnienie jakby słabsze. Czyżby zawór 2 barowy? Zestaw uszczelek niedawno wymieniany (zaworu nie ruszałem). Przebieg ekspresu ok. 10 tys. kaw.

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17746841
    woder28
    Poziom 2  
    Zalałem expres wodą z octem na ok. Godzine, po czym wykonałem wszystkie możliwe opcje czyszczenia. Nie pomogło.
  • REKLAMA
  • #4 17836512
    woder28
    Poziom 2  
    Nikt więcej nic nie wymyśli?
  • REKLAMA
  • #5 17837147
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3329
    Odkamieniacz , nie ocet.
    Sprawdzić metalowe sitko w tłoku i uszczelkę pod nią, profilaktycznie wyczyścić.
    Wyjąć zawór dwubarowy i wypłukać/wyczyścić.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #6 19646961
    barti777
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Pewnie już rozwiązane ale myślę w sumie jestem pewien że młynek już nie ma ząbków na wyrzutniki kawy i mieli kawę na proszek
REKLAMA