logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie pasująca wtyczka bez uziemienia w lamce LED USB

pawel.mentzen 06 Lut 2019 13:41 2622 8
REKLAMA
  • #1 17758613
    pawel.mentzen
    Poziom 3  
    Cześć
    Kupiłem małą lampkę LED. Kabel zasilający ją to kablem USB i dostałem dodatkowo wtyczkę do kontaktu. Problem polega na tym, że wtyczka jest na dwa USB i jest duża. Nie mam w domu kontaktu bez bolca, więc nie pasuje mi do żadnego kontaktu. Muszę kupić jakaś mniejszą przejściówkę? Nie można jakoś inaczej tego rozwiązać? Mam ładowarkę do telefonu która pasuje do kontaktu i ma miejsce na USB. Mogę tam podłączyć tą lampkę? Chyba że jest jakiś inny prosty sposób na podłączenie jej?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17758768
    pawel.mentzen
    Poziom 3  
    Nie nie. Normalne Europejskie. Chodzi o to, że z jednej strony są dwa gniazdka USB i dlatego wtyczka jest duża i nie pasuje do kontaktu. Bo kontakt ma bolec.
    Coś w tym stylu tylko wtyczka do gniazdka jest naprzeciwko USB, a nie od dołu.
    Nie pasująca wtyczka bez uziemienia w lamce LED USB
  • #4 17758786
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4863
    Albo masz wyjątkowo dziwne gniazdka w domu, albo nadal ja za głupi by to zrozumieć.
    Adapter ze zdjęcia wygląda dość klasycznie i powinien pasować w każde (klasyczne) gniazdko.
    Może zastosuj zwykły przedłużacz lub tzw. złodziejkę.
  • REKLAMA
  • #5 17758873
    teskot
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 951
    Przecież ta ładowarka ze zdjęcia ma klasyczną EUROPLUG, która pasuje nie dość, że do gniazd Francuskich (używanych u nas), jak również do standardu Shucko, Włoskiego, Szwajcarskiego, Duńskiego o gniazdach wg normy Gost nie wspominając.
  • #6 17759033
    Brivido
    Poziom 34  
    Ocena: 429
    Pokaż zdjęcie tej wtyczki.
  • REKLAMA
  • #8 17760365
    pawel.mentzen
    Poziom 3  
    Tak dokładnie jak pisze @sanfran

To duża wtyczka bez miejsca na bolec, a ja nie mam właśnie w domu gniazdek bez uziemienia. Rozwiązałem problem podłączając ten kabel USB do mojej ładowarki od telefonu która ma takie małe wejście do kontaktu jak w moim poście #3. Na razie wszystko działa i myślę, że nie będzie żadnego problemu?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z podłączeniem lampki LED z kablem USB do kontaktu, ponieważ wtyczka z dwoma gniazdami USB jest zbyt duża i nie pasuje do gniazdek z uziemieniem. Po wymianie informacji, użytkownik ustalił, że wtyczka nie ma miejsca na bolec, co uniemożliwia jej użycie w standardowych gniazdkach. Ostatecznie rozwiązał problem, podłączając lampkę do ładowarki telefonu, co okazało się skuteczne. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali również użycie przejściówek lub przedłużaczy, które mogą być dostępne w standardzie niemieckim.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA