Witam mieszkam poza miastem w miejscowosci kolonia borowiecko , mam ogromny problem ze stabilizacja internetu poczatkowo kiedy go zalkadalem smigal bez zarzutu , po pewnym okresie zaczalemy sie problemy , ping skacze mi czasami z 50-60 do 5 tysiecy , uplink/downlink rate mam czasami 141 Kbps/2 Mbps czasami 2Mbps/19 Mbps ale czesciej ta pierwsza opcja. Poczatkowo odpuscilem temat gdyz studiowalem i przyjezdzalem na weekendy ale teraz gdy czesciej przyjezdzam to jest flustrujace gdy 1 osoba oglada netflixa to reszta domownikow nie moze nawet twittera odswiezyc. Posiadam antene zewnetrzna ktora wymienialem juz 2 razy na coraz to lepsza przyznam sie szczerze ze nie wiem na jaki nadajnik jest skierowana gdyz to firma mi zakladala a oni sprawdzali sile sygnalu i ping na speedtecie od ookola( jakos tak ta storna/aplikacja sie nazywala).
Dzwoniac do orange w zeszlym roku dostalem informacje w wakacje ze naprawia ta usterke do wrzesnia coz mam juz luty wiec raczej nic z tym nie zrobili. Stracilem juz nadzieje na to ze moge miec dobry internet w domu u rodzicow , oni te4z lubia korzystac i ich to denerwuje a my nie znajac sie na tym zostawilismy wszystko w rekach tej firmy ktora byla u nas moze juz z kilkanascie razy i nic sie nie udalo naprawic.
Router jest sprawny w 100% byl wymineianny okolo 3-4 razy , Antena rowniez i ustawienia w routerze aby korzystal z anteny zewnetrznej rowniez dzialaja. Szukam osoby ktora moglaby mi pomoc i wyjasnila w jakis prostszych slowach
Dzwoniac do orange w zeszlym roku dostalem informacje w wakacje ze naprawia ta usterke do wrzesnia coz mam juz luty wiec raczej nic z tym nie zrobili. Stracilem juz nadzieje na to ze moge miec dobry internet w domu u rodzicow , oni te4z lubia korzystac i ich to denerwuje a my nie znajac sie na tym zostawilismy wszystko w rekach tej firmy ktora byla u nas moze juz z kilkanascie razy i nic sie nie udalo naprawic.
Router jest sprawny w 100% byl wymineianny okolo 3-4 razy , Antena rowniez i ustawienia w routerze aby korzystal z anteny zewnetrznej rowniez dzialaja. Szukam osoby ktora moglaby mi pomoc i wyjasnila w jakis prostszych slowach