Witam od jakiegoś czasu borykam się z problemem micro lagów i stutteringów w CSGO oprócz tego (dolny) var oraz sv czasami stają się czerwone (zdarza się to przy wchodzeniu na mapy z botami, na benchmarku oraz czasami podczas meczu na FaceIT albo MM i na niektórych gorzej zoptymalizowanych DM) najprawdopodobniej te dwa problemy są ze sobą powiązane... Problem pojawił się najprawdopodobniej po tym, jak wróciłem z ferii z Polski, wcześniej, gdy byłem w Polsce oddałem mój 144Hz monitor do swerisu, ponieważ miałem kilka wypalonych pixeli, przez ten czas używałem 32-calowy telewizor 60Hz więc nie jestem pewien czy problem nie powstał wcześniej. Problem (dolnego) var oraz sv zauważyłem następnego dnia, gdy chciałem zagrać sobie trochę DM przed FaceITem, problem stutteringu zauważyłem po jakimś tygodni, ponieważ najprawdopodobniej przez te 2 tygodnie jak używałem 60Hz to najprawdopodobniej odzwyczaiłem się do tych 144Hz
Rzeczy, które robiłemby zoptymalizjować widnowsa, cs oraz zdiagnozwoać PC
Kartę graficzną sprawdzałem 3-4 razy przez 20-25 minut w MSI Kombustor, 0 artefaktów
Ram sprawdzałem w MemTest86, 0 errorów
Dysk był sprawny, lecz słyszałem, że wysoki (dolny) var oraz sv to może być wina dysku więc go wymieniłem na SSD 240GB
Pastę wymieniłem na nową pomimo tego, że temperatury były w normie
Co do optymalizacji windowsa to robiłem wszysto to, co jest na tych dwóch screenach
Co do optymalizacji gry to mam ustawienia nvidii fanboya, oraz config i parametry startowe takie jak: -freq 144 -tickrate 128 -novid -nojoy -
language english +mat_queue_mode 2 -nod3d9ex +cl_forcepreload 1.
W biosie zmieniłem z legacy+uefi na uefi, ustawiłem Intel Virtualization Technology na disable ,EIST oraz C-States również na disable reszta jest tak jak była domyślnie
W ustawieniach zgodności cs go zaznaczyłem wyłącz optymalizacje pełnoekranowe (na reddicie użytkownik mówił, że to pomaga, mi, tak średnio
)
Wyniki po 3 benchmarkach w programie LatencyMon na specjalnej mapie (wyniki na screenie) wyniki są podobno w normie
Ustawienie tak jak na filmie w tym programie https://www.youtube.com/watch?v=77VR37F5cf0
Nie wiem co mogę więcej zrobić, zrobiłem chyba już wszystko. Jeżeli nie mogę zrobić już nic jeżeli chodzi o ustawienia to jak mogę dowiedzieć się co jest winą tych problemów??
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC
Rzeczy, które robiłemby zoptymalizjować widnowsa, cs oraz zdiagnozwoać PC
Kartę graficzną sprawdzałem 3-4 razy przez 20-25 minut w MSI Kombustor, 0 artefaktów
Ram sprawdzałem w MemTest86, 0 errorów
Dysk był sprawny, lecz słyszałem, że wysoki (dolny) var oraz sv to może być wina dysku więc go wymieniłem na SSD 240GB
Pastę wymieniłem na nową pomimo tego, że temperatury były w normie
Co do optymalizacji windowsa to robiłem wszysto to, co jest na tych dwóch screenach
Co do optymalizacji gry to mam ustawienia nvidii fanboya, oraz config i parametry startowe takie jak: -freq 144 -tickrate 128 -novid -nojoy -
language english +mat_queue_mode 2 -nod3d9ex +cl_forcepreload 1.
W biosie zmieniłem z legacy+uefi na uefi, ustawiłem Intel Virtualization Technology na disable ,EIST oraz C-States również na disable reszta jest tak jak była domyślnie
W ustawieniach zgodności cs go zaznaczyłem wyłącz optymalizacje pełnoekranowe (na reddicie użytkownik mówił, że to pomaga, mi, tak średnio
Wyniki po 3 benchmarkach w programie LatencyMon na specjalnej mapie (wyniki na screenie) wyniki są podobno w normie
Ustawienie tak jak na filmie w tym programie https://www.youtube.com/watch?v=77VR37F5cf0
Nie wiem co mogę więcej zrobić, zrobiłem chyba już wszystko. Jeżeli nie mogę zrobić już nic jeżeli chodzi o ustawienia to jak mogę dowiedzieć się co jest winą tych problemów??
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC