logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stihl 023 - falujące obroty na wolnych, świeca czarna, co robić?

Astro86 20 Mar 2019 20:32 3033 7
REKLAMA
  • #1 17856287
    Astro86
    Poziom 2  
    Witam! Mam problem z pilarką STIHL 023 a dokładniej z wolnymi obrotami, falują... dodam ze świeca jest nie wypanona tak jak powinna tylko czarna. Mieszanka jest ok (paliwo świeże, olej orginalny STIHL), z wysokimi obrotami natomiast nie ma problemu. Gaźnik jest wymyty w myjce ultradźwiękowej, membrany wymienione, pierścienie i uszczelniacze też. Myślałem ze może coś z zapłonem (z modułem) ale po podmianie modułu nadal jest to samo. ktoś miał podobny problem? może ktoś coś doradzi bo już brakuje mi pomysłu ;)
  • REKLAMA
  • #2 17856729
    WarningDeadPL
    Poziom 15  
    Ocena: 90
    Kwestia wyregulowania gaźnika?
  • REKLAMA
  • #3 17856738
    Astro86
    Poziom 2  
    No niestety regulacja nie pomaga ☹️
  • #4 17856818
    kamilo23
    Poziom 22  
    Ocena: 287
    Spróbuj na innym gaźniku.
  • REKLAMA
  • #6 17857059
    Astro86
    Poziom 2  
    Na innym gaźnik to samo... Dobromir pomysłowy paliwo świeże, zbiornik czysty, gaźnik '' ustawiony na zegarku". Do sprawdzenia zostało tylko koło magnesowe
  • REKLAMA
  • #7 17858288
    kamilo23
    Poziom 22  
    Ocena: 287
    Przebiera na obrotach wolnych po nagrzaniu czy od razu po odpaleniu? Tłok i cylinder w jakim stanie?
  • #8 17858354
    Astro86
    Poziom 2  
    Odrazu po odpaleniu. Tłok i cylinder wyglądają ok, pierścienie(FIRMY CABER - dodam że mam je w kilku pilach które chodzą bez zarzutu) są nowe chociaż stare nie były mocno zużyte

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pilarką STIHL 023, która ma falujące obroty na wolnych obrotach oraz czarną świecę zapłonową. Mimo że mieszanka paliwowa jest świeża, a gaźnik został wyczyszczony i zregulowany, problem nadal występuje. Użytkownik wymienił membrany, pierścienie i uszczelniacze, a także sprawdził moduł zapłonowy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie gaźnika, stanu tłoka i cylindra, a także regulacji gaźnika. Użytkownik potwierdza, że problem występuje od razu po odpaleniu, a stan tłoka i cylindra jest zadowalający.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA