logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smartbook Fun Pad SE Slim - Po reinstalacji jakieś hasło

lemis36 21 Mar 2019 19:20 1011 18
REKLAMA
  • #1 17858336
    lemis36
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    W ww tablecie zainstalowałem system zgodnie z instrukcją. Ruszył ale po uruchomieniu się podaje informację, że wykorzystano zbyt wiele prób narysowania wzoru i woła o login do konta na googlu. Nie mam na nim internetu nie mogę nić skonfigurować, żadnego połączenia a wcześnie, żadne konto nie było na nim konfigurowane. Może jakieś rady?
  • REKLAMA
  • #2 17859014
    CzlowiekBezNazwy
    Poziom 9  
    Ocena: 26
    Jeśli jest taka możliwość to postarałbym się wgrać system na ten tablet z poziomu komputera, o ile są odpowiednie programy do tego, jeśli tablet nie łapie internetu to czy nie można spróbować wpisać cokolwiek jako konto google, bo przecież i tak nie ma jak tego sprawdzić.
  • #3 17859022
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15548
    CzlowiekBezNazwy napisał:
    Jeśli jest taka możliwość to postarałbym się wgrać system na ten tablet z poziomu komputera

Ja proponował bym wykonać HR urządzenia.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 17860024
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1667
    Proponuję wgrać jeszcze raz firmware na nowo.
  • REKLAMA
  • #5 17860036
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    lemis36 napisał:
    woła o login do konta na googlu

lemis36 napisał:
    żadne konto nie było na nim konfigurowane

Ciekawe skąd to konto tam ci się wzięło? Czary? A może jednak konto było tylko zapomniałeś wzorku i myślałeś że przeinstalowanie rozwiąże problem.
  • #6 17860226
    lemis36
    Poziom 10  
    Witam
    To tak po kolei:
    Z poziomu komputera jest problem bo komputer widzi urządzenie ale nie widzi dysku
    wpisywanie jakiegokolwiek loginu nic nie daje bo pewnie musi je zweryfikować a przy braku internetu nie może tego zrobić. Dziwne, że nie mogę tego zrobić przez wejściem do systemu. HR nie mogę zrobić bo mi wywala komunikat "failed to recover system since there is something wrong when booting recovery, system halted". Ten sam komunikat mam w trakcie odtwarzania sytemu z karty SD, ale przynajmniej się uruchamia i jest problem o jaki pisałem wcześniej.
    Co do tego konta to sam nie wiem czy przypadkiem nie jest to w systemie kolejny etap odblokowania systemu bo na pewno go nie wprowadzałem.
    Daje mi do myślenia tylko czemu przy odtwarzaniu z karty SD wywala ten błąd.
    Kroki odtwarzania są wykonywane: trwa ładowanie systemu, tworzenie partycji, ........ updata hramdisku bomba -komunikat o błędzie
  • #7 17860319
    gradek83
    Poziom 43  
    Jakim programem przeprowadzasz aktualizację ?
    Ewentualnie sprawdź czy robisz tak samo jak tu kolega opisuje.
  • #8 17860328
    lemis36
    Poziom 10  
    Z poziomu komputera Kingo root ale też przy 48 % wywala failed
    I robię tak jak w opisie, który podajesz
  • #9 17860357
    nutergsm
    Może pada pamięć w tym tablecie i za to takie "kwiatki" są?
  • REKLAMA
  • #10 17860388
    lemis36
    Poziom 10  
    Też mi to przyszło do głowy ale jak tego dziada rozebrać? Wygląda mi na jakieś śrubki w obudowie ale chyba od strony ekranu i tu boję się grzebać
  • #11 17860421
    gradek83
    Poziom 43  
    W środku siedzi Infotmic X210.
    W załączniku masz ponoć program którym można to wgrać. Pobaw się i sprawdź czy coś ruszy.
    Program uruchamiaj jako administrator jeśli masz win 10

Przykładowy widok od środka jakiegoś tabletu z chipsetem czy tam z CPU Infotmic X210

Załączniki:
    • firmware.zip.002 (34.19 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • firmware.zip.001 (50 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • iuw1.2.zip (200.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #12 17860607
    lemis36
    Poziom 10  
    Wgrałem mu ten system http://www.mediafire.com/?c4qq108sa97d7da i padł całkiem. Instalacja tego co podaje gradek83 lub tego co był wcześniej nic nie daje Mam tylko podświetlenie matrycy, która świeci na szaro i to wszystko. Macie jakiś pomysł ?
  • #14 17860688
    lemis36
    Poziom 10  
    Tak, chyba już wszystkie przerobiłem, Dziwne że po wgraniu z tego mojego linku po logo czarnieje ekran jak by było coś ze sterownikiem
  • #15 17860705
    nutergsm
    Bo sterownik właśnie jest nieodpowiedni. Musisz szukać jeszcze jakiejś innej wersji firmware.
  • #16 17860922
    gradek83
    Poziom 43  
    Albo jak czujesz się na siłach otwórz tablet i sprawdź dokładnie co w nim siedzi i na jakim chipsecie jest... z doświadczenia wiem że producenci lubią wypuszczać pod tą samą nazwą urządzenia które niby są takie same ale w środku już jest coś całkiem innego. To co w załączniku podałem to oczywiście to samo co kolega nutergsm powyżej podał.

Dodano po 6 [minuty]:

lemis36 napisał:
    Wgrałem mu ten system http://www.mediafire.com/?c4qq108sa97d7da i padł całkiem.
    Ty masz 10 calowy tablet a wgrałeś 7 calowe oprogramowanie .
    lemis36 napisał:
    Instalacja tego co podaje gradek83 lub tego co był wcześniej nic nie daje Mam tylko podświetlenie matrycy, która świeci na szaro i to wszystko. Macie jakiś pomysł ?
    No tak tylko teraz czy to co wgrałeś 7 calowe nie było całym systemem a to 10 calowe co teraz nie wchodzi to tylko jakaś aktualizacja. Porównam te dwa pliki i zobaczę może coś się uda ogarnąć.
  • #17 17861363
    lemis36
    Poziom 10  
    No tak masz rację i chyba to co jest prezentowane na forum dla 10' to tylko jakaś część całego systemu, bo przecież po wgraniu tego powinny być sterowniki do 10' a cały czas chyba jest gdzieś reszta po tym 7' Chciałem wgrać jakiś inny system ale nic nie mogę znaleźć z Androidem 4.0.3 (pełnego oprogramowania). Rozkręcę go później to napiszę ca tam jest :-)
  • #18 17861457
    gradek83
    Poziom 43  
    Tak czy siak to bardzo stary i słaby tablet tak więc nie martw się nawet jeśli coś uszkodzisz bo to naprawdę już dawno powinno leżeć na recyklingu.
  • #19 17895857
    lemis36
    Poziom 10  
    Wracam do tematu- tablet stary ale sprawa jest honorowa więc walczę :-)
    W środku jest to co piszecie wcześniej, czyli: Infotomic IMAP SX210 BM1 czyli standard. Myślę, że trza by nu wgrać system ale z 10" a nie mogę się nigdzie do niego dostać. Jak macie na niego namiary będę wdzięczy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z tabletem Smartbook Fun Pad SE Slim po reinstalacji systemu, który wymaga logowania do konta Google, mimo braku wcześniejszej konfiguracji konta. W odpowiedziach sugerowano różne metody rozwiązania, w tym ponowną instalację firmware'u, wykonanie hard resetu (HR) oraz sprawdzenie pamięci urządzenia. Użytkownik próbował wgrać system z poziomu komputera, jednak napotkał błędy, takie jak "failed to recover system" oraz problemy z odtwarzaniem systemu z karty SD. Wskazano również na możliwość, że wgrany firmware może być nieodpowiedni dla modelu tabletu. Użytkownik zidentyfikował chipset Infotmic IMAP SX210 BM1 w urządzeniu i poszukuje odpowiedniego oprogramowania do reinstalacji systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA