logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podgląd z kamery CCD/CCTV z kilku komputerów. Jak podłączyć?

foxeu 27 Mar 2019 10:41 744 10
  • #1 17869172
    foxeu
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Witam, mam kamerki CCD (bodajże) samsung SCC-B5333P z wyjściem BNC.
    Nie są to kamerki IP ale czy za pomocą jakiegoś rejestratora dałoby się podłączyć je do routera by obraz można było podglądać na PC lub chociaż nagrywać i odtwarzać na PC?
    Lub cokolwiek zrobić z nich na PC bo odtwarzanie/nagrywanie na osobnym monitorze/rejestratorze/dysku zewnętrznym nie bardzo mi się przyda, potrzebuję żeby był do nich dostęp z PC.
  • Pomocny post
    #2 17869179
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Ocena: 644
    DO komputera PC - dokupujesz karty z BNC + aplikacja i masz monitoring na PC.
  • #3 17869212
    foxeu
    Poziom 4  
    Okej, a do routera żeby dało się to odpalić na kilku PC jednocześnie, da się tak?
  • #4 17869218
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Nie. Zawsze możesz rdp łączyć się do pc.
  • Pomocny post
    #5 17869311
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    Kupi kolega najtańszy z demobilu rejestrator ( dahua, BCS) do niego podłączy kamery, a jego samego do sieci ( routera) Dostęp z PC za pomocą dedykowanej aplikacji ( dedykowanej dla danego rejestratora)
  • #6 17869790
    foxeu
    Poziom 4  
    ok dzięki, a są takie rejestratory z podglądem przez www?

Może jakiś przykładowy ktoś by mi pokazał żebym mniej więcej wiedział czego szukać.
  • #7 17869837
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Każdy rejestrator ma możliwość podglądu przez www jeśli ma podłączenie do internetu. Możesz podglądać przez aplikację lub po przekierowaniu portów na routerze poprzez www. Tylko, że teoretycznie musisz mieć stałe IP lub szukać rozwiązania z DDNS
  • #9 17871366
    foxeu
    Poziom 4  
    Z tym www chodziło mi o podgląd przez przeglądarkę po sieci lokalnej, wpisuję ip jakiś tam 192.168.1.20 i mam kamerkę, tak miałem z kamerkami IP ale czy da się tak z tym rejestratorem to nie wiem bo tego nigdy nie miałem.
  • #10 17871376
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Wtedy logujesz się na IP rejestratora i masz panel z kamerami . Klikasz w którąś i powiększasz obraz.
  • #11 17871512
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    Musi kolega szukać starego wycofanego już z produkcji rejestratora zapisującego w D1 np BCS-0404LE-AS ( tz stary analog) Tu masz przykład takowego tylko na 8 kanałów: https://www.olx.pl/oferta/rejestrator-cctv-bcs-0804le-as-CID619-IDzahDx.html#2f1e5ddd3a
    Kłopot w tym że większość sprzedających myśli że ma w rękach nie wiadomo jaki skarb i żąda absurdalnych cen. Moim zdaniem za taki rejestrator nie powinieneś dać więcej niż 50 zł.

Dlatego może warto rozejrzeć się za nowym analogiem wysokiej rozdzielczości, który pozwoli też na podłączenie starych analogów ( tryb CVBS). Przykładowo wyprzedawany rejestrator Gise GS -M1004nh-V2
    https://www.eltrox.pl/rejestrator-gise-5w1-gs-m1004nh-v2.html

Oczywiście rejestrator może pracować bez dysku i to podglądu lokalnego nie potrzebuje dostępu do internetu ;)
    Przy zakupie zapytaj natomiast o dedykowany program na PC, ewentualnie o wymagania jakie musi spełniać przeglądarka, aby podejrzeć obraz z kamer.
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie kamer CCD Samsung SCC-B5333P z wyjściem BNC do routera, aby uzyskać dostęp do podglądu i nagrywania na komputerze. Odpowiedzi sugerują zakup rejestratora (np. Dahua, BCS) z możliwością podłączenia do sieci, co umożliwi dostęp do kamer przez dedykowaną aplikację lub przeglądarkę internetową. Wskazano, że rejestratory powinny mieć możliwość podglądu przez www, a także zalecano poszukiwanie modeli, które obsługują starsze kamery analogowe. Użytkownik powinien również zwrócić uwagę na wymagania dotyczące oprogramowania do podglądu na PC.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA