logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter 80cm3 4t słabo przyspiesza - wymienione części, co dalej?

moc80 17 Kwi 2019 20:25 1467 3
REKLAMA
  • #1 17911856
    moc80
    Poziom 2  
    Witam
    Posiadam skuter 80 cm3 4t. Problem wygląda tak. Skuter rusza na zamulce lecz jak sie już po czasie rozbuja jedzie ok.60km. Nie wim co mogę w nim jeszcze wymienić żeby normalnie sie wkrecał na obroty i jechał przynajmiej te 70km.
    Wymieniłem w nim;
    -cylinder i głowice 80cm3
    -maduł sportowy odblokowany
    -dysze w gazniku
    -rolki zakładałem 3,5g 5,5g 7,5g
    -sprzegło sportowe z czerwonymi spręzynkami i niebieską spreżyną.
    Macie jakiś pomysł co może byc?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17914556
    pablo251
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Uruchom go bez filtra powietrza (za mało zasysanego powietrza)Przerabiałem taki temat i jeszcze jedno iglica przepustnicy gaźnika do góry o 1 .2 ust
  • REKLAMA
  • #3 17921503
    moc80
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie pomogło. Ale jak wrócilem do domu to skuter zaczął przerywać. Okazało się że brakło paliwa i zatankowałem go nie chce odpalić. Kompresja jest, zawory dobrze ustawione, paliwo dochodzi i iskra jest. Próbowałem go odpalić na plaka i lałem paliwo bezpośrednio i nic. Co to może być?
  • #4 17921910
    OrusoPolaczek
    Poziom 6  
    Spróbuj wrócić do ustawień z przed tej awarii nie jestem pewien ale może dostawać za bogatą albo za biedną mieszankę paliwo powietrze. Potem można jeszcze sprawdzić czy gaźnik na pewno jest czysty (może na dole baku był brud i ten zatkał dysze w gaźniku) Zapraszam do tego tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3575639.html
REKLAMA