Witam.Zakupiłem włączniki dotykowe do oświetlenia jak na zdjęciach i mam problem z podłączeniem takiego włącznika w łazience. Na ścianie w łazience mam na jednej ścianie lampę z halogenami i wygląda że podłączona jest prawidłowo - ze ściany czarny kabel podłączony jest w kostce do czarnego od lampy, niebieski do niebieskiego, a żółto-zielony też do żółto-zielonego, który jest przymocowany do obudowy lampy.
Problem mam z drugą lampą ledową. Lampa ta jest tylko tymczasowo, ale chciałbym na razie rozwiązać problem migotania. Mam wątpliwości czy jest ona prawidłowo podłączona. Otóż lampa ta posiada tylko przewód niebieski i czarny i są one spięte w kostce z przewodami o takich samych kolorach, które znajdują się w ścianie. Natomiast przewód zółto-zielony nie jest podłączony w ogóle. I teraz do sedna. Włącznik, który pokazałem wyżej, podłączam tak jak jest podane wg schematu, czyli do gniazda L podłączam fazę (czarny przewód), następnie zero (niebieski przewód) do L1 oraz przewód zabezpieczający (żółto-zielony) do L3. W efekcie kiedy włączam tylko lampę halogenową to świeci prawidłowo, natomiast gdy włączam tylko ledową to migocze. Kiedy włączam obie na razie to halogeny świecą prawidłowo, a ledy delikatnie pulsują.
Stosowałem adapter LED, który jest w zestawie. Łączyłem go z L + L1 we włączniku, ale nic to nie pomogło, a na dodatek przy wyłączonym świetle mam w łazience świetlik - lampa ledowa się tli. Podłączałem ten adapter także bezpośrednio w kostce przy lampie, ale nic to nie zmienia. W czym może być problem? Proszę o pomoc gdyż jestem zielony w tych sprawach a szkoda wołać elektryka to takiej błahostki