logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Opinie o stacji lutowniczej WEP 853D+ do SMD i jako pierwsza stacja

23 Kwi 2019 15:36 1482 6
  • #1 17921870
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #2 17921887
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 881
    Jak ma wąż idący z obudowy do grzałki to masz kompresor, hot airy z nadmuchem z wentylatora masz zwykle takie z przewodami bez rurki oraz sam wentylator jest w rączce. Podobno wentylator w rączce jest denerwujący a przy kompresorze masz to mniejsze zmęczenie dłoni - choć zalecam sobie kupić uchwyt do hotaira z podstawkąi tam mocować rączke z grzałką.

Kompresor jest głośny niestety.

Ja sobie swego czasu kupiłem WEP 872D czyli z kompresorem, i w zasadzie poza hotairem nie używam tej kolby bo jest słaba - zresztą mam 75W zhaoxina wczesniej kupionego i jego używam do lutowania.
  • #3 17922241
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #4 17922256
    tplewa
    Poziom 39  
    Ocena: 991
    Nie ma sensu kupować jakiegoś 3 in 1 itp.

W zasadzie jeśli chodzi o lutowanie to czy kompresor czy wentylator większych różnic nie zauważyłem. Kompresor głośniejszy do tego kwestia niektóre mają sztywną rurę co nie jest czasem zbyt wygodne.

Powiedzmy sobie tak w tej kasie nie kupisz lepszego HOT-a wszystko to jest podobny poziom (do drobnicy i koszulek termokurczliwych wystarcza ;) ).... Jak chcesz coś lepszego to można myśleć o Quick 861DW itp. ale to nie ten poziom cenowy...
  • #5 17922261
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #6 17922266
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Julek Rogalski napisał:
    1 Czy nadmuchu jest z kompresora?

Ma wentylator, zwykły przewód, gruba rączka hota.
    Mam WEP852D+ i również jw korzystam z hota, kolba słaba.
    Julek Rogalski napisał:
    3 Czy dobry na pierwszą stacje lutowniczą z Hot air?

Ogólnie sprzęt taki sobie.
    Julek Rogalski napisał:
    kompresor podczas dmuchana jest głośny

enhanced napisał:
    Kompresor jest głośny niestety.
  • #7 17922847
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat stacji lutowniczej WEP 853D+, zwracając uwagę na jej przydatność do lutowania SMD oraz jako pierwszej stacji lutowniczej. Wskazują, że model ten ma wentylator, a nie kompresor, co czyni go mniej hałaśliwym. Jednakże, niektórzy użytkownicy zauważają, że sprzęt nie jest najlepszy dla początkujących, a jego jakość jest przeciętna. Wspomniano również o innych modelach, takich jak WEP 872D i Yihua 858D, które mogą być alternatywami w podobnym przedziale cenowym. Ogólnie, WEP 853D+ jest uznawany za wystarczający do podstawowych zastosowań, ale nie spełnia oczekiwań bardziej zaawansowanych użytkowników.
REKLAMA