logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wzmacniacz dwukanałowy do Yamaha RX-V459 bez wyjścia subwoofera

Jasiek159 17 Maj 2019 20:41 702 6
REKLAMA
  • #1 17966283
    Jasiek159
    Poziom 3  
    Ocena: 32
    Witam chciałbym podlączyć dodatkowy wzmacniacz do mojeje yamahy rx-v459 lecz nie wiem gdzie to podłączyć. Dodam że wzmacniacz jest dwukanałowy podłączany dwoma kablami chinch a końcówka którą mam podlączyc do yamahy może być każda. Tylko niech ktoś mi powie jak to podłączyć, odrazu mówie że wyjście subwoofera nie wchodzi w grę bo wychodzą tam niskie tony. Myślałem jeszcze żeby przerobić to gniazdo słuchawkowe tak aby wyprowadzić z niego kable na tył i żeby audio leciało z gniazda słuchawkowego i z samego amplitunera.
  • REKLAMA
  • #2 17966305
    feno
    Poziom 19  
    Ocena: 98
    Uszkodzisz gniazdo a może wzmacniacz.
  • REKLAMA
  • #3 17966316
    Jasiek159
    Poziom 3  
    No to jak mam to inaczej podłączyć może jest jakieś gniazdo którego nie dostrzegam. Wrzucam instrukcje obslugi.
    Załączniki:
    • 459.pdf (5.61 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 17966346
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Ocena: 554
    Możesz powiedzieć w jakim celu chcesz podłączyć dodatkowy wzmacniacz?

Z instrukcji wynika ,że wszystkie gniazda są to gniazda wejściowe, oprócz głośnikowych i gniazda słuchawkowego.

Moim zdaniem bez ingerencji w amplituner nie ma możliwości podłączenia dodatkowego wzmacniacza.

A co do gniazda słuchawkowego to nie wiadomo skąd jest brany sygnał i w konsekwencji możesz uszkodzić wzmacniacz.
  • REKLAMA
  • #5 17966363
    Jasiek159
    Poziom 3  
    Chce podłączyć dodatkowy wzmacniacz ponieważ będe grał tym sprzętem na dyskotece a nie będe katował samego amplitunera przez tyle godzin. Więc chyba zostaje rozdzielić aux na dwie częsci i podlączyc do wzmacniacza i amplitunera.

Dodano po 16 [minuty]:

Podłaczyłem wzmacniacz do amplitunera poprzec wyscie audio out rec lecz amplituner sie podglasza osobno i wzmacniacz osobno
  • REKLAMA
  • #6 17966502
    Zbyszeknowak
    Poziom 4  
    Ocena: 12
    Amplituner sprawny?
  • #7 17966633
    Jasiek159
    Poziom 3  
    Tak wszystko sprawne

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie dwukanałowego wzmacniacza do amplitunera Yamaha RX-V459, który nie ma wyjścia subwoofera. W odpowiedziach podkreślono, że wszystkie dostępne gniazda w amplitunerze są wejściowe, co ogranicza możliwości podłączenia dodatkowego wzmacniacza bez modyfikacji. Użytkownik rozważał użycie gniazda słuchawkowego, co może prowadzić do uszkodzenia sprzętu. Ostatecznie podłączył wzmacniacz do wyjścia audio out, jednak zauważył, że amplituner i wzmacniacz regulują głośność osobno, co może być problematyczne w kontekście użytkowania na dyskotece.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA