witam mam tuner tv+radio oparty na chipie BT878 czy może ktoś podac mi link do programu co robi z niego skaner radiowy ? szukałem ale nic nie znalazłem
Cześć
musisz szczegółowiej opisać co masz, na jakie zakresy,jakie wejścia, a jak dotąd odbierasz to radio? / 88-108 Mhz???/ Są radia profesjonalne do których podpinasz przez RS'a komputer z programem i pracujesz.To nie ma tak że czeka sobie program pod chipa i nieokreślone marzenia. Procka mżna programować na ile mu struktura pozwala, a cała reszta??. Humorystycznie kończąc najprostrzym skanowaniem jest pokręcanie pokrętłem strojenia.
Henryk
no dobra mój błąd bo nie powiedziałem co mam , a więc jest to Karta TelewizyjnaPCI do PC z FM Aver Tuner PHone 3130 oparta na chipie bt878 posiada 2 odzielen wjeścia 1 na TV a drugie na FM chdzi mi o progz który umożliwiał by przesłuchiwanie czestotliwości tj od 40 Mhz do 900mhz bo takie daje ta karta
no oto mi biegało dzękówa , a tak sie zastanawiałem czy mozna by było jakąś przystawką z niższych częstotliwości z tam 40 Mhz-900Mhz na np 900Mhz-3Ghz ,, taka zabawka by była miła
hehe POchwale sie ;0 zmusiłem programik do pracy działa częstotliwośi od 60-800Mhz podoba mi sie musze wykąbinować lepszą antene no i jakiś doobry wzmacniacz antenowy posłycham sobie POLI 8O jeszce raz dziękówa stary ;]
Witam.skorzystałem z podanych linków niestety przy wgraniu plugina do winampa wyskakuje jakis error .dokładnie pisze że brak plikju nthwdrv.dll.CZy to moze byc wina tego ze mam zainstalowany win xp?
prosze o pomoc bardzo mi zależy na tym programiku.Dodam ze tez pracuję na bt878
✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania programu do skanowania częstotliwości radiowych w zakresie 40-900 MHz za pomocą karty telewizyjnej PCI opartej na chipie BT878, model Aver Tuner PHone 3130, posiadającej dwa wejścia: TV i FM. Użytkownik szukał oprogramowania umożliwiającego automatyczne skanowanie pasma radiowego, jednak dostępne programy oferują jedynie ręczne wprowadzanie częstotliwości. Zaproponowano program FMRadio28 oraz plugin do Winampa, jednak pojawiły się problemy z kompatybilnością, m.in. błędy związane z brakiem pliku nthwdrv.dll oraz wymogiem posiadania chipa BT848 zamiast BT878. Wskazano, że Rosyjskie strony internetowe są dobrym źródłem oprogramowania do odbioru radiowego na tych kartach. Użytkownik potwierdził działanie programu w zakresie 60-800 MHz po dostosowaniu i planuje poprawić odbiór poprzez lepszą antenę i wzmacniacz. Pojawiły się także pytania o sterowniki do kart Pixel View z chipem BT878 pod Windows XP oraz o konfigurację karty Mach-TV z tym samym chipem do skanowania częstotliwości. Wygenerowane przez model językowy.