logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BT878 tuner TV+radio – jaki program do skanowania częstotliwości 87,5-862 MHz?

avatar 03 Kwi 2003 14:52 6024 10
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 167180
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Jaki skaner? radia na FM? "skanowac" mozesz programem do sluchania radia.

?Czy glowica tunera pozwala na prace na innych zakresach? Poszukaj w dokumentacji.
  • REKLAMA
  • #3 167200
    Henryk_P
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Cześć
    musisz szczegółowiej opisać co masz, na jakie zakresy,jakie wejścia, a jak dotąd odbierasz to radio? / 88-108 Mhz???/ Są radia profesjonalne do których podpinasz przez RS'a komputer z programem i pracujesz.To nie ma tak że czeka sobie program pod chipa i nieokreślone marzenia. Procka mżna programować na ile mu struktura pozwala, a cała reszta??. Humorystycznie kończąc najprostrzym skanowaniem jest pokręcanie pokrętłem strojenia.
    Henryk
  • REKLAMA
  • #4 167330
    Poziom 36  
    Ocena: 413
    no dobra mój błąd bo nie powiedziałem co mam , a więc jest to Karta TelewizyjnaPCI do PC z FM Aver Tuner PHone 3130 oparta na chipie bt878 posiada 2 odzielen wjeścia 1 na TV a drugie na FM chdzi mi o progz który umożliwiał by przesłuchiwanie czestotliwości tj od 40 Mhz do 900mhz bo takie daje ta karta :evil:
  • #5 167507
    sebus1200
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    jest taki programik ale ''skanowanie'' odbywa sie recznie - tzn wpisujesz czestotliwosc :))) - jesli o to chodzi
    http://ruslat.hotbox.ru/FM/FMRadio28.zip - program
    http://ruslat.hotbox.ru/FM/IN_FM.ZIP - plugin do winampa ver<3 (chyba)
    powyzsze z: http://ruslat.hotbox.ru/FM/FMRadio_en.htm
    poza tym poszukaj wlasnie na Rosyjskich stronach - Rosjanie sa naprawde dobrzy w tym temacie
  • REKLAMA
  • #8 167559
    wowka
    Poziom 28  
    Ocena: 245
    a ma ktos moze sterowniki do Pixel View na bt878 dla win xp ? bo nie moge nigdzie znalezc
  • #10 342866
    koniol
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    Witam.skorzystałem z podanych linków niestety przy wgraniu plugina do winampa wyskakuje jakis error .dokładnie pisze że brak plikju nthwdrv.dll.CZy to moze byc wina tego ze mam zainstalowany win xp?
    prosze o pomoc bardzo mi zależy na tym programiku.Dodam ze tez pracuję na bt878
  • #11 735763
    wspd
    Poziom 2  
    Posiadam kartę Mach-TV na kości BT878 nie wiem jak ją skonfigurować z programem do skanowania

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania programu do skanowania częstotliwości radiowych w zakresie 40-900 MHz za pomocą karty telewizyjnej PCI opartej na chipie BT878, model Aver Tuner PHone 3130, posiadającej dwa wejścia: TV i FM. Użytkownik szukał oprogramowania umożliwiającego automatyczne skanowanie pasma radiowego, jednak dostępne programy oferują jedynie ręczne wprowadzanie częstotliwości. Zaproponowano program FMRadio28 oraz plugin do Winampa, jednak pojawiły się problemy z kompatybilnością, m.in. błędy związane z brakiem pliku nthwdrv.dll oraz wymogiem posiadania chipa BT848 zamiast BT878. Wskazano, że Rosyjskie strony internetowe są dobrym źródłem oprogramowania do odbioru radiowego na tych kartach. Użytkownik potwierdził działanie programu w zakresie 60-800 MHz po dostosowaniu i planuje poprawić odbiór poprzez lepszą antenę i wzmacniacz. Pojawiły się także pytania o sterowniki do kart Pixel View z chipem BT878 pod Windows XP oraz o konfigurację karty Mach-TV z tym samym chipem do skanowania częstotliwości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA