logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Parkside PLG 20 A1 - pulsujące diody przy ładowaniu akumulatorów PAP 20 A1

patzer 08 Cze 2019 18:29 37065 10
  • #1 18002212
    patzer
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam
    mam problem z ładowarką jak w tytule.
    Kupiłem wkrętarkę w grudniu ale teraz dopiero używałem. Rozładowałem akumulator
    PAP 20 A1 i chciałem go naładować niestety po włożeniu do ładowarki pulsują obie diody. Kupiłem więc nowy identyczny akumulator i już po wyjęciu z blistra taki sam objaw. Zero ładowania. Z instrukcji wynika że uszkodzone akumulatory ale czy to możliwe?
    Załączniki:
    • Parkside PLG 20 A1 - pulsujące diody przy ładowaniu akumulatorów PAP 20 A1 IMG_3271.JPG (1.48 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Parkside PLG 20 A1 - pulsujące diody przy ładowaniu akumulatorów PAP 20 A1 IMG_3270.JPG (1.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 18002302
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Ocena: 554
    Nie wydaje mi się aby nowy akumulator był uszkodzony.

Skąd masz pewność ,że akumulator nie jest ładowany?

Zmierz napięcie na akumulatorze przed ładowaniem. Włóż akumulator do ładowarki i pozostaw go na jakiś czas w ładowarce. Wyjmij akumulator i ponownie zmierz napięcie. Jak wzrośnie napięcie to ładowarka ładuje.
  • #3 18002323
    patzer
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Baterie są wyposażone w 3 stopniowy wskaźnik naładowania.
    Dzisiaj nową ładowałem przez 1h. W tym czasie powinna naładować się do 100%.
    Starą ładowałem przez całą noc i na obu wskaźnik pokazuje nadal rozładowanie.
  • #4 18002358
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 214
    Skoro kupiłeś w grudniu to powinieneś mieć gwarancje.
    Ja bym oddał na gwarancję.
    Nie ma co samemu naprawiać skoro jest gwarancja.
  • #6 19212017
    Tomasz Kuczyński
    Poziom 2  
    Ocena: 11
    Witam mam taki sam przypadek ładowarka mruga jednocześnie kolorem zielonym i czerwonym . Dokupiłem 2 baterie i jest taki sam stan wyświetlenia ładowarki ? Czy już wiadomo jaki był finał Pana przypadku ? Czy ładowarka trafiona , czy aku?
  • #8 19214460
    Tomasz Kuczyński
    Poziom 2  
    Ocena: 11
    U mnie okazało się , że nowa ładowarka jest uszkodzona. Baterie na innej ładowarce Parkside ładują się bez problemu. Generalnie reklamacja ładowarki.
  • #9 19988318
    naitsyrk
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Przy jakim napięciu, ładowarka nei będzie ładowc ogniw?
    u mnie jedna bateria byłą mniej używana chyba tez sie wyładowała, objaw - po włożeniu do ładowarki mogą dwie diody- czerwona i zielona, drugie aku ładowane prawidłowo.

Czy mozna to jakos naprawić?
  • #11 21098969
    ls4kt2
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    Ja mecze sie z tymi bateriami juz dluzszy czas ale mam bardzo prosty sposob na to aby ladowarka zatrybila i zaczela ladowac. Biore inna baterie naldowana kazdy pin lacze z ta druga „wadliwa” plus do plusa itd. Napiecia sie wyrównują po 15 minutach wkladam do ladowarki i dziala. Tadam 😂

Dodano po 2 [minuty]:

Jeszcze jedna przyczyna rozladowywania sie tych baterii sa narzedzia performance potrafia wyczerpac je do stanu krytycznego pozniej ladowarka widzi baterie jako uszkodzona ale w ten prosty sposob idzie ja reanimować

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ładowarką Parkside PLG 20 A1, która nie ładowała akumulatorów PAP 20 A1, pulsując diodami. Po zakupie nowego akumulatora objaw się powtórzył. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić napięcie akumulatora przed i po ładowaniu oraz rozważyć reklamację ładowarki, która może być uszkodzona. Wskazano również, że nadmierne rozładowanie akumulatora może uniemożliwić jego ładowanie. Niektórzy użytkownicy podzielili się metodami na "reanimowanie" akumulatorów poprzez wyrównanie napięcia z innym akumulatorem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA