Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Astra G II 2003 1.6 TwinPort - Brak napięcia w wtyczce pompy wspomagania

gutek2115 09 Jun 2019 20:33 960 2
  • #1
    gutek2115
    Level 9  
    Witam, od dłuższego czasu zmagam sie z zanikami wspomagania, mechanicy proponowali wymianę pompy wspomagania. Wspomaganie zanika co jakiś czas, pompa została wymieniona na 100% sprawną jednak nic się nie zmieniło wspomaganie nadal nie działa. Dziś sam zabrałem się za weryfikację i pomierzyłem napięcia. Alternator podaje prąd w normie, jednak pomiar w wtyczce, do której podpięta jest pompa zadziwił mnie.
    Zgodnie ze zdjęciem od lewej są takie napięcia.
    Lewy pin: 0.00 środek: 14.20 , prawy pin 0.04
    Astra G II 2003 1.6 TwinPort - Brak napięcia w wtyczce pompy wspomagania
    Lewy pin to kabel niebiesko - biały i to on z tego co czytałem odpowiada za uruchamianie pompy.
    Czy napięcia w wtyczce są poprawne ? Jak mogę naprawić ten problem?

    Sprawdziłem też kostkę do której wydaje mi się być podpięty akumulator i tu już niebieski kabel ma 14.20
    Astra G II 2003 1.6 TwinPort - Brak napięcia w wtyczce pompy wspomagania
    Kamery 3D Time of Flight - zastosowania w przemyśle. Darmowe szkolenie 16.12.2021r. g. 10.00 Zarejestruj się
  • #3
    gutek2115
    Level 9  
    Dzięki za schematy, temat rozwiązany już wiem co i jak