logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

win10 i awaria bluetooth - brak opcji włączenia bluerthoot

masz123456789 13 Cze 2019 22:57 798 4
REKLAMA
  • #1 18010350
    masz123456789
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    witam, dziś podłączyłem do asusa z win10 słuchawki przez bluetooth. Grało dobrze przez pewien czas po czym zaczęły przerywać. Gdy chciałem wyłączyć bluetooth i włączyć ponownie to o dziwo w ustawieniach bluetooth i inne urządzenia zniknęła opcja włączenia bluetooth. Co się mogło stać? Padł bluetooth?

Dodam, że sam win się zaktualizował w czasie używanie słuchawek i może tu jest problem? Jak usunąć ostatnią aktualizację?
  • REKLAMA
  • #2 18010425
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15448
    Na początek sprawdź czy urządzenie widnieje w Menadżerze Urządzeń.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18010429
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3767
    masz123456789 napisał:
    Jak usunąć ostatnią aktualizację?
    Najprościej będzie wykorzystać opcje odzyskiwania i skorzystać z punktu przywracania. "Ta opcja przywraca stan komputera do wcześniejszego punktu w czasie (punktu przywracania systemu). Punkty przywracania systemu są tworzone, kiedy instalujesz nową aplikację, sterownik lub aktualizację, a także kiedy ręcznie tworzysz punkt przywracania. Przywracanie nie ma wpływu na pliki osobiste, ale powoduje usunięcie aplikacji, sterowników i aktualizacji zainstalowanych po utworzeniu danego punktu przywracania." Tu masz dokładny opis: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/12415/windows-10-recovery-options
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 18010721
    masz123456789
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Już sobie poradziłem. Rzecywiscie aktualizacja odinstalowałem mi całkowicie sterowniki od modułu bluetootha ! A potem nie mogłem zainstalować ich ponownie bo jakiś filtr nie pozwalał ich zainstalować co jest dziwne bo sterownik był ze strony Asusa. Pomoglo wyłączenie windowsa defendera , które ten filtr posiada w sobie. Potem zainstalowałem od nowa sterowniki i poszło. Teraz pytanie co zrobić z ta aktualizacja?przecież to sam win10 home decyduje co instalować w moim laptopie i ta aktualizacja znów będzie zainstalowana . Bo z tego co czytałem to można aktualizacje odwlekać tylko przez pewien czas. Jest taka możliwość by oszukać Microsoft by na przymus mi nie psuł windowsa i nie pobierał i nie instalował tej poprawki która u mnie osinstalowuje sterowniki od bluetootha. ?
  • #5 18010853
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15448
    Wyłącz aktualizacje.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA