Pojechałem dzisiaj do Elektryka zawiozłem go do Passata podłączył jakis komputer i stwierdził ze Sterownik silnika sie spalil czy to jest mozliwe ze jak sterownik padne to Nadal bede mogł odpalic silnik i im jechac ? Odpala bardzo ciezko . Liczniki całkiem odłączyłem i dalej nie moglem sie polączyc Łączy sie tylko z Modułem komfortu Airbag itp z Silnikiem caly czas nic przypomne ze Padł mi immobilaizer i ten Elektryk co mi go usuwał powiedział ze sterownik działa a ten co dzisiaj był mowi ze nie działa ... bardziej jemu wierze ze nie działa bo dlaczego padło mi Immo ? moze dlatego i ta przepływka nie działa bo Sterownik zdechł Ogolnie jak tylko załozyłem ten sterownik bez Immo juz to było gorzej .. strasznie szarpie i telepie silnikiem Dymi na czarno jak Diesiel albo i gorzej Ale zawziecie twierdzi ze Sterownik działa Tylko musze zrobic OBEJŚĆIE pytanie jak ... ja chce tylko zczytac błędy zebym mogł wymienic co tam sie zepsulo pod maska bo ja juz Nie wiem Samochód pali 1 Litr benzyny na 1 km . na postoju i jak dam Gazu paliwo wali z wydechu , Tryb Awaryjny ?
po Kolei jak to było Padła mi przepływka byłem pewien bo palił duzo paliwa po odpaleniu Gasł czasami Odłączyłem przeplywke ( znacząca poprawa Kopcenie na czarno zostało ale nie szarpał ani nie gasł ) i tak jezdziłem 2-3 tygodnie Kupiłem uzywana przepływke od tego modelu numery sie zgadzały itp załozyłem przejechałem 10 km zgasiłem samochod wyszedłem . wrociłem po 20 minutach ja do Odpalenia i tylko Kluczyk miga na zegarach Padło immo Dzwonie do elektryka mowie ze padło immo nie moge odpalic Kazał mi wykrecić sterownik i go przywieść ok 300zł ... załozyłem fakt samochod odpalil kontroka zgasła ( powinna sie swiećić a jednak zgasła przeciez usuną Immo

) . i od Dnia kiedy usuną Immo ja nie moge sie połączyc z sterownikiem w Dniu awarii nie probowałem dlatego nie mam pewnośći czy jemu cos poszlo nie tak czy faktycznie sie spalil a mi nie powiedział i tylko usuną mi immo z spalonego ECU zeby zarobic ale jestem 100% Pewny ze Mogłem zdiagnozowac Ecu gdyż jeszcze wczesniej wymieniłem czujnik Halla bo powiedział mi tak komputer ze nie działa jest Błąd , na dzien dzisiejszy nie wiem co mam z tym dalej zrobic Nie łączy sie.