logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Phaeton 3.0TDI bez keyless - rozladowany akumulator elektroniki

Mariolublin 04 Sie 2019 22:57 2655 2
REKLAMA
  • #1 18097460
    Mariolublin
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam
    Chciałbym podbić temat. VW Phaeton 3.0TDI bez keyless:
    Dzis pietwszy raz mnie auto niemile zaskoczyło. Mialo rano rozładowany akumulator od elektroniki tzn nie działają żadne lampki, nie da sie centralnym otworzyc, zegarek sie zeruje, ale kluczykiem mozna odtworzyć i normalnie odpalić. I pozniej jak sie kawałek przejedzie to mozna zamknąć i otworzyc centralnym ale po 5 minutach znów to samo. Ktos cos pomoże.

Moderowany przez CameR:

Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Temat wydzieliłem z archiwalnego wątku.
    Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

• REKLAMA
  • #2 18097491
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3274
    Mariolublin napisał:
    kawałek przejedzie to mozna zamknąć i otworzyc centralnym ale po 5 minutach znów to samo

Wykonałeś pomiary tego akumulatora pod obciążeniem ?
    Jaki jest pobór prądu przez samochód w spoczynku ?
    Akumulator jest sprawny ?
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 18098485
    Mariolublin
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Dzis pomierzyłem no i opisze od początku rano wstalem to oczywiscie to samo otwieranie z kluczyka ręcznie po odpalenie po kilku chwilach wszystko sie po ustawiało. Akumulator mial 6.0V. Po przejechaniu 50km zmierzyłem i bylo juz 12,3. Podłączyłem miernik zamknąłem auto centralnym i po okolo 30minutach spadło do 8.0. Następnie kolejna próba po przejechaniu kolejnych 40km akumulator znów 12.3V i znów podłączyłem miernik i mialem chwile aby obserwować/nasłuchiwać i co zobaczylem. Na mierniki co okolo 5 sekund napięcie spadało Na 11,7V na 3 sekundy po czym wracało na 12.3V. Oczywiscie po pewnym czasie wygladalo to juz tak ze normalnie akumulator mial 9,4V i po jakims tajemniczym poborze spadało na 2 sekundy na 8,8V.

Co do pomiaru na akumulatorze na włączonym silniku to 14.2V
REKLAMA