logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w grach.. - Gdy włączę jakąś grę, to nie ma dźwieku

KacpeN 17 Sie 2019 05:31 22500 18
REKLAMA
  • #1 18119538
    KacpeN
    Poziom 6  
    Ocena: 8
    Siema, mam problem, ponieważ w windows/youtube etc mam normalnie dzwiek wszystko jest okej, jak odpale jakas gre to slysze tylko takie stukanie/buczenie co jakis czas i musze zresetowac komputer zeby dzwiek byl w ogole w windowsie, prosze bardzo o pomoc

spec:
    i5 3570
    msi h61-p20 (g3)
    8gb ram ddr3 kingston hyperx 1600mhz
    gtx 660ti asus

*karta dzwiekowa zaintegrowana*
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18120146
    KacpeN
    Poziom 6  
    Sterowniki pobrałem teraz nowe ze strony producenta płyty głównej dalej to samo, np Forza horizon 4 w intro jest głos, dalej już nie ma dźwięku w całym kompie, jest tylko jakieś stukanie z lewej do prawej słuchawki, to nie wina słuchawek sprawdzałem też na głośnikach
  • REKLAMA
  • #5 18120261
    KacpeN
    Poziom 6  
    Win 10 64bit
  • #7 18120266
    KacpeN
    Poziom 6  
    Opiszę jeszcze raz problem, na yt, Spotify, Windows wszystko śmiga, odpalam fortnite/Forza horizon 4(każda grę) i w czasie ładowania gry są szumy, dźwięk znika na całym kompie(do czasu restartu kompa) i jest takie stukanie od lewej do prawej słuchawki jakieś szumy cały czas aż do restartu kompa. Bardzo prosiłbym o pomoc bo nie da się grać :/

Dodano po 1 [minuty]:

Karta dźwiękowa to zwykła Integra w płycie, i do wejścia na słuchawki podłączone głośniki słuchawki też próbowałem
  • #9 18120272
    KacpeN
    Poziom 6  
    enhanced napisał:
    Prosto po restarcie odpalasz gre i ten sam efekt? Jakieś ustawienia w panelu od dzwiękówki masz jak 5.1 czy inne bzdury?
    po restarcie to samo jest, o co chodzi dokładnie z tymi ustawieniami?
  • #11 18120279
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 18120281
    KacpeN
    Poziom 6  
    enhanced napisał:
    Powstawiaj screeny jakbyć coś tam zmieniał przypadkiem.
    nie rozumiem ciebie, po prostu przeczytaj to wyżej zawsze jak odpalam jakąś grę to słychać tylko stukanie i szumy, wyłączam grę i już nie ma dźwięku w całym kompie, po restarcie dzwiek jest tylko ze jak odpale grę to znów go nie ma

Dodano po 18 [minuty]:

https://obrazki.elektroda.pl/5057678300_1566053545.png tutaj macie menedzer urzadzen, wylaczylem tamte pozostale od nvidi etc, dalej to samo..

Dodano po 2 [minuty]:

drobok napisał:
    Wyłącz kartę dźwiękową której nie używasz (karta graficzna(przez hdmi), czy płyta główna (mini jack)).
    Wyłącz mix stereo, oraz wrzuć screeny z managera urządzeń (rozwiń pytajniki i audio). Jeśli to coś da ustaw używane urządzenie na domyślne.
    https://obrazki.elektroda.pl/5057678300_1566053545.png
  • REKLAMA
  • #14 18120466
    KacpeN
    Poziom 6  
    Instalowałem sterowniki ze strony płyty głównej
  • #16 18120760
    KacpeN
    Poziom 6  
    Nic nie dało, robię reinstal Windowsa, dam znać jak będzie dalej..
  • #17 18122113
    KacpeN
    Poziom 6  
    Dalej to samo, czy to może być przez procesor? Gdy procesor jest obciążony wtedy pojawia się problem z dźwiękiem, chodzi o wymagające gry np Forza horizon 4, w minecraft mam dzwiek ciągle
  • #19 18122230
    KacpeN
    Poziom 6  
    Wiem już czego to jest wina na 100% karty graficznej gdy np leci muzyka odpalam msi kombustor test karty to nagle są mega mocne szumy ogólnie karta dźwiękowa zbiera zakłócenia od karty graficznej da się jakoś to naprawić?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w grach, mimo że dźwięk działa poprawnie w systemie Windows i aplikacjach takich jak YouTube. Po uruchomieniu gier, takich jak Forza Horizon 4, dźwięk znika, a w słuchawkach słychać stukanie i szumy. Użytkownik zaktualizował sterowniki audio, ale problem nadal występuje. Wskazano na możliwość, że dźwięk może być zakłócany przez kartę graficzną (GTX 660 Ti) lub obciążenie procesora (i5 3570). Użytkownik planuje reinstalację systemu Windows oraz sprawdzenie ustawień dźwięku i DirectX.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA