ml napisał: ...Nawet gdybyś w te miejsca wlutował kondesatory na 100V to nic to nie da - nie eksplodują ale również nie będą właściwie filtrowały.
A to niby dlacego 100V nie będą właściwie filtowały. Czyżby jakość filtracji zależała od dopuszczalnego napięcia:?:

Mnie przekonywująco nuczono, że jakość filtracji zależy od pojemności kondensatora a nie od podanego na nim napięcia. Podane na nim napięcie jest to max róznica potencjałów przy jakiej kondensator nie ulegnie uszkodzeniu. Przekroczenie jej może spowodować jego przebicie a w efekcie wybuch lub uszkodzenie innych układów w urządzeniu. Czyż nie mam racji?
Dodano po 1 [minuty]: ml napisał: ...Nawet gdybyś w te miejsca wlutował kondesatory na 100V to nic to nie da - nie eksplodują ale również nie będą właściwie filtrowały.
A to niby dlaczego 100V nie będą właściwie filtowały. Czyżby jakość filtracji zależała od dopuszczalnego napięcia:?:

Mnie przekonywująco nuczono, że jakość filtracji zależy od pojemności kondensatora a nie od podanego na nim napięcia. Podane na nim napięcie jest to max róznica potencjałów przy jakiej kondensator nie ulegnie uszkodzeniu. Przekroczenie jej może spowodować jego przebicie a w efekcie wybuch lub uszkodzenie innych układów w urządzeniu. Czyż nie mam racji?