logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego Sony 55W755C nie włącza się i czy to wina płyty głównej?

dirty71 26 Sie 2019 18:19 963 3
REKLAMA
  • #1 18136169
    dirty71
    Poziom 9  
    Witam,

telewizor Sony 55w755 nie włącza się, biała dioda led mruga co 20 sekund, co jakis czas telewizor samoczynnie się włącza, logo android widoczne jest przez około poł sekundy do sekundy po czym się wyłącza. Brak reakcji na właczenie pilotem czy przyciskiem z tyłu telewizora. Telewizor jest po gwarancji, dzwoniłem do kilku serwisów TV we Wrocławiu, nikt się nie chce tym zająć, najczęstszą opinią jest uszkodzenie płyty głównej (chociaż były też inne). Nie chcą naprawiać twierdząc, że zbyt długo to potrwa. co o tym sądzicie? 
  • REKLAMA
  • #2 18136202
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15478
    Wgrania FW za pomocą pendrive próbowałeś?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18136298
    dirty71
    Poziom 9  
    Nie za bardzo mam jak to zrobić, bo tak jak pisałem wyżej tv nie chce się włączyć a w instrukcji wgrywania FW przez USB jest informacja, że musi się najpierw włączyć, żeby aktualizację przeprowadzić.
  • #4 18171152
    dirty71
    Poziom 9  
    Jeden serwis zobowiązał się do wydania diagnozy za 100 zł, zapłaciłem i zdiagnozowali na 85% problem z panelem, w dodatku serwisant stwierdził, że wygląda jakby coś tam było w środku kiedyś grzebane. Faktycznie kupiłem telewizor jako nowy, ale w mniejszym mieście koło Wrocławia, sklep dość dziwny, ale wtedy sie cieszyłem ze kilka stówek taniej. Tak czy siak poszedł na śmietnik. Teraz zakupy tylko w znanych sklepach ;-)
REKLAMA