Witam buduje piec ceramiczny i potrzebuje pomocy w podłączeniu kontrolera PID z 3 SSRami do których chcę podlączyc grzałki 2000w każda.
Niestety nie mogę wrzucić linku projektu którym sie inspirowałem. Wrzucam schemat podłaczenia pieca który znalazłem na blogu. (prosił o pomoc na tym forum niestety jego link nie działa)
Dodam ze rysunek jest na 3 fazy
cytuje z powyższej strony co zostało zmienione
"Zmieniłem w schemacie następujące rzeczy:
– dodałem jeszcze jeden SSR, – zrezygnowałem z bezpiecznika alarmowego i stycznika rozwiernego"
Potrzebuje schemat jak to wszystko podlaczyć na 1 faze czy ktoś może narysować mi jak to wygląda z 3 SSR'ami bez bezpiecznika alarmowego i stycznika rozwiernego.
Mieszkam za granica i piec bedzie w budynku gospodarczym. Zdjecie skrzyneczki:
posiadam kontroler PID z 16 krokami :
Prosze o pomoc .
Dziekuje i pozdrawiam
Niestety nie mogę wrzucić linku projektu którym sie inspirowałem. Wrzucam schemat podłaczenia pieca który znalazłem na blogu. (prosił o pomoc na tym forum niestety jego link nie działa)
Dodam ze rysunek jest na 3 fazy
cytuje z powyższej strony co zostało zmienione
"Zmieniłem w schemacie następujące rzeczy:
– dodałem jeszcze jeden SSR, – zrezygnowałem z bezpiecznika alarmowego i stycznika rozwiernego"
Potrzebuje schemat jak to wszystko podlaczyć na 1 faze czy ktoś może narysować mi jak to wygląda z 3 SSR'ami bez bezpiecznika alarmowego i stycznika rozwiernego.
Mieszkam za granica i piec bedzie w budynku gospodarczym. Zdjecie skrzyneczki:
posiadam kontroler PID z 16 krokami :
Prosze o pomoc .
Dziekuje i pozdrawiam