Witam. Posiadam laptop Dell Lattitude E6410 i po podróży odbytej z urządzeniem pojawił się problem. W laptopie przestał być widoczny dysk twardy. Podmienilem dysk na inny działający na innym sprzęcie i tak samo laptop nie wykrywa go. W BIOS informacja "disc driver none" pomimo, że dysk jest podpięty. Wcześniej nie pojawiały się tego typu problemy.
Jakieś sugestie jak mozna sprawdzić co jest przyczyną, że z dnia na dzień przestał działać poprawnie? Dodam jeszcze, że ustawienia BIOS przywróciłem fabryczne.
Jesli to problem mechaniczny? Czy to poważna usterka? Czy gra jest warta jest świeczki i zachodu by ganiać po serwisach? Jakiej ceny za naprawę mogę się ewentualnie spodziewać? Nie chciałbym się naciąć i płacić kwoty za usługę, która nie jest tego warta.
Dzięki za wszelkie informacje i pozdrawiam.
Jakieś sugestie jak mozna sprawdzić co jest przyczyną, że z dnia na dzień przestał działać poprawnie? Dodam jeszcze, że ustawienia BIOS przywróciłem fabryczne.
Jesli to problem mechaniczny? Czy to poważna usterka? Czy gra jest warta jest świeczki i zachodu by ganiać po serwisach? Jakiej ceny za naprawę mogę się ewentualnie spodziewać? Nie chciałbym się naciąć i płacić kwoty za usługę, która nie jest tego warta.
Dzięki za wszelkie informacje i pozdrawiam.