Czytajcie, bo wszędzie trąbia, a nikt konkretów nie podaje:
http://g.ekspert.infor.pl/p/_dane/akty_pdf/DZU/2019/215/2141.pdf#zoom=90
http://g.ekspert.infor.pl/p/_dane/akty_pdf/DZU/2019/215/2141.pdf#zoom=90
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkot mirmur napisał:Nie, ale teraz możesz za to mandat dostać. Albo poleżeć sobie koło samochodu, rozciągnięty jak glizda na mrozie, z rękami skutymi z tyłu.Jak nie będę trzymał rąk na kierownicy, to mnie odstrzelą.
kot mirmur napisał:Więc nie powinien mieć prawa jazdy, bo stanowi zagrożenie dla innych.Jak dostanie ataku jest bardzo mało komunikatywny, nie może słowa z siebie wydusić.
kot mirmur napisał:Jak wyżej. Niewidomi i niepoczytalni również. Aha - i o zawodowych, czynnych alkoholikach zapomniałem - to tez nie jest wytłumaczenie braku manier.Nie będę nawet wspominał o innych kierowcach, którzy cierpią na jakieś schorzenia typu np. Adchd.
kot mirmur napisał:Wszyscy inwalidzi, i chorzy ludzie, którzy po wnikliwych badaniach lekarskich otrzymali prawo jazdy pozdrawiają Pana- Najlepiej nas odstawić na boczny tor, może jeszcze lepiej- zutylizować, tak jak to zrobił adolf.
kot mirmur napisał:A wiem że- to szerokie grono chorych użytkowników dróg publicznych, powoduje bardzo mało zdarzeń drogowych, w porównaniu z całą resztą kierowców.
kot mirmur napisał:Sam prowadzę auto/ mając tylko jedno oko/, od 2005
radek3p napisał:Akurat ten zapis nie jest nowością, jest od zawsze. Nie sądzisz chyba że Policjant wsiada do cudzego samochodu i od razu gaz do oporu? Wypada wpierw się upewnić, że auto posiada hamulce - a próby drogowe są robione przy niewielkich prędkościach i przy zamkniętym ruchu dla wstępnej oceny prawidłowości działania.Jak dla mnie to ten zapis jest fajny pomijam inne tez ciekawe ale ten.Przykład policjant wsiada w autko zatrzymanego kierowcy i sprawdza hamulce rozpędza się i nagle bum w inne autko lub barierkę i co dalej ?
kot mirmur napisał:Siadasz na niej okrakiem i robisz "brum brum...".Może po przeczytaniu w/w, udzieli mi kolega instrukcji jak to to się na gaśnicy jezdzi?
kot mirmur napisał:Sam zacząłeś wyciągać argumenty z pupy:. Widzę że kolega chce być mądrzejszy od wszystkich, i przy okazji ma ciekawe poczucie humoru,
kot mirmur napisał:To chyba ten kolega jest zobowiązany dostosować się właściwie do sytuacji, a nie sytuacja do niego? Wiedząc że jest chorym, powinien powstrzymywać się od generowania sytuacji, mogących wywoływać atak choroby?No to już widzę mojego kolegę, astmatyka, jak leży sobie na glebie, skuty od tyłu, i się dusi na śmierć
Millaka napisał:Zgodnie z obowiązującym u nas prawem, zakres kontroli pojazdów zarejestrowanych za granicą obejmuje tylko zakres zawarty w Konwencji Wiedeńskiej.Jako przykład podam, że u mnie posiadanie gaśnicy nie jest obowiązkowe i nie muszę jej mieć jeżdżąc po Polsce.
Millaka napisał:A jak te nowe przepisy mają się do „cudzoziemców” wjeżdżających na teren PL?
Jako przykład podam, że u mnie posiadanie gaśnicy nie jest obowiązkowe i nie muszę jej mieć jeżdżąc po Polsce.
Aleksander_01 napisał:Dam ci oto taki przykład - w Polsce ludziska wieszają sobie choinki zapachowe za lusterkami, a w Niemczech jest to niedozwolone (uważam że prawidłowo).
Millaka napisał:
U mnie nie ma takiego prawa zabraniającego wieszania „choinek zapachowych” w aucie, można je kupić wszędzie.
Za to zabronione jest wąchanie ich w czasie jazdy.
kot mirmur napisał:Jestem za- nie dość że ogranicza widoczność, to jeszcze rozprasza uwagę- oko podświadomie koncentruje się w kierunku gdzie występuje ruch jakiegoś obiektu. Ciekawe że ten efekt występuje szczególnie w granicy pola widzenia.
kot mirmur napisał:Wszystkie te pytania są totalną żenadą- oni, mając w rękach zestaw moich dokumentów, znają odpowiedzi na te pytania- oprócz picia.
eurotips napisał:Tu chodzi o coś zupełnie innego, on sprawdza czy jesteś komunikatywny, czy znasz język polski.
kortyleski napisał:eurotips napisał:
Tu chodzi o coś zupełnie innego, on sprawdza czy jesteś komunikatywny, czy znasz język polski.
Taa. Czy znam język polski, jak trzyma w łapie polskie prawko, dowód osobisty wydany przez polskiego urzędnika z wpisem o obywatelstwie. To co więcej trzeba? Rotę wyrecytować czy flagą pomachać?
kortyleski napisał:Dwie łapy na kierze w trakcie kontroli, niby zrozumiałe, policjant ma widzieć moje ręce. Tylko że jakoś muszę mu te kwity podać a mam je albo w schowku albo w portfelu w tylnej kieszeni spodni. Z obu miejsc tak samo dobrze mogę wyjąć kwity jak i naładowaną giwerę. I cały misterny plan w piz...
michał_bak napisał:
Za dużo filmów. Nie chodzi o pistolet, a w Polskich realiach, o dość częste przypadki, gdy kontrolowany kierowca postanawia bez pożegnania zakończyć spotkanie z policją i odjechać, po drodze ocierając się o policjanta.
Aleksander_01 napisał:Jak chce uciekać to po co się zatrzymywał do kontroli. Pomyśl za czym napiszesz następną brednię.