logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wirtualna drukarka IP zamieniająca wydruki na PDF bez instalacji

Arczi26 17 Lut 2020 11:44 846 3
REKLAMA
  • #1 18476267
    Arczi26
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Potrzebuję drukarki która zastępowałą by fizyczną drukarkę IP i zamiast wydruków - przyjmowała by wydruk i anulowała zadanie bez drukowania lub zamieniała na plik PDF. Nie mam możliwości zainstalowania jakiegos creatora na serwerze bo serwer jest zabezpieczony. Czy istnieje taka drukarka która w locie zamienia na PDF zamiast na wydruk - ewentualnie jakies inne rozwiązanie. Zadania drukowania idą od serwera na fizyczną drukarkę - dostęp do sieci mam niezabezpieczony.
  • REKLAMA
  • #2 18476513
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4861
    Nie bardzo rozumiem co chcesz dokonać.
    Skoro ma to być drukarka wirtualna, to do jakiego systemu operacyjnego?
    Czy nie wystarczy klasyczna wirtualna drukarka, np. instalowana wraz z FoxitReader?
  • REKLAMA
  • #3 18476846
    Arczi26
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Drukarka ma drukować etykiety które są tworzone na serwerze linuxowym na który nie ma wejścia nie chce drukować tych etykiet a nie da się tego wyłączyć. Problem jest z tym że drukuje się około 10tys etykiet dziennie i nie wiem jak zachowa się serwer po pozostawieniu kilku tysięcy zadań w buforze. Także chodzi mi o fikcyjna drukarkę która przejmie zadania zebry a nic się nie wydrukuje
REKLAMA