logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jumper, Boxer, Ducato, Master L3H2/L4H2 - Opinie i Usterki 2019

krajus1 24 Mar 2020 21:17 1992 10
REKLAMA
  • #1 18557682
    krajus1
    Poziom 11  
    Witajcie,
    szukam opinii na temat aut dostawczych z 2019,
    Interesuje mnie zakup ze stocka, na szybko (awaria boxera z 2008r)

Zastanawiam się nad: (L3H2, choć może nawet L4H2)
    Jumper -najtańszy
    Boxer -średni cenowo
    Ducato, Master - najdrożej

Jak sprawują się silniki? Jak to wygląda od strony usterek?
    Nie potrzebuje dużej ilości koni.

Autko będzie woziło przede wszystkim narzędzia, ale z towarem też pojedzie od czasu do czasu,
  • REKLAMA
  • #2 18557812
    judi
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Cześć, ducato, citroen, peugeot to przecież jedno...wybierasz sobie tylko znaczek pod swoje gusta. Jak będziesz ganiał dalej po trasie 3.0 bajka jazda, 2.3 tez śmiga. Ogólnie nic nie mam do tych silników, a trochę tego złomu przerobiłem.
  • #3 18557918
    pp_pablo
    Poziom 27  
    Ocena: 402
    Ja bym wybrał Mastera 2.3 z jedną turbiną.
  • REKLAMA
  • #4 18560310
    krajus1
    Poziom 11  
    W pierwszych 3 buda ta sama, ale silniki inne.

Masterem starym chwile jeździłem, wiem że było mało miejsca w kabinie.
    Wysoki jestem.
  • REKLAMA
  • #5 18560377
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1060
    Cztery lata jeździłem Ducato 180 konnym multijetem. Bajka. Prowadził się jak osobówka. Lekko i zwinnie. Pod 400 tys. najechałem. Teraz mam Movano, znajomek mnie namówił, po super rabatach i tego ten. Auto tragedia. Prowadzi się jak stara wołga. Jeszcze rok leasingu i oddaje ten szajs Do Bułgarii poleciałem pożyczakiem z Kangura. Na serpentynach przez Rumunię miło mnie citroen Jumper zaskoczył. Pewnie i bezpiecznie się jechało. Wygodny ale trochę głośny. Jeśli o mnie chodzi to następny będzie fiat ducato z serii profesional 180. KM.
  • #6 18560535
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3667
    Czasem jeżdżę Ducato z 2018 r., ale to pewnie to samo. Nad głową jest taka chora półka. Nie wiem, czy w każdym, ale w tym jest. Jak poprawiam się w fotelu, to zazwyczaj walę łbem w tę półkę. Jak jesteś wysoki (ja tylko 176 cm), to weź to pod uwagę.
  • #7 18562519
    krajus1
    Poziom 11  
    w starym ma półkę, też czasem uderzę się, ale jest pomocna. Można tam sporo schować
  • #8 18562569
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1060
    Ale jak, o półkę. Mam 183 cm i ważę 110 kg. Ale w górną półkę nigdy nie przywaliłem. Wysportowani jesteście, że tak skaczecie wysoko😁. Jak sarenki😁. Mnie się udało jakimś cudem klemę na aku pod nogami poluzować. Może mam zaspół niespokojnych nóg. Co prawda czasem zdarzało się przyciąć komara za fajerą😴
  • REKLAMA
  • #9 18562845
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3667
    Mierzejewski46 napisał:
    Ale jak, o półkę. Mam 183 cm i ważę 110 kg. Ale w górną półkę nigdy nie przywaliłem.
    Może dlatego, że tym autem jeździ kolega, a ja tylko sporadycznie, więc przestawiam fotel i się wiercę. Walnę prawie za każdym razem. Auto jeździ w serwisie i część klamotów wozimy w kabinie, żeby były pod ręką. Wcześniej mieliśmy Jumpera, który miał jednak więcej miejsca (ale miał już ponad 10 lat). Tu jest więcej tych nadętych plastików, które może i fajnie wyglądają, ale zabierają sporo miejsca.
  • #10 18568084
    chojinka
    Poziom 29  
    Ocena: 283
    Mierzejewski46 napisał:
    Ale jak, o półkę. Mam 183 cm i ważę 110 kg. Ale w górną półkę nigdy nie przywaliłem
    oni mają fotel bardziej do przodu i pewnie na maksa do góry.
  • #11 18568582
    MobilTruck
    Poziom 31  
    Ocena: 963
    Ducato,itp to wozy na budowę.Mastery itp to długodystansowce do pierwszego większego serwisu.Man to nie van i inne Craftery rodem z Sprintera to takie wokół komina.Prawdziwe i prawilne dostawcze skończyły się z końcem 3.0 multijet zwał jak zwał.Dzisiaj dołożył bym i poszukał trzylitrowego daily i miałbym auto na lata.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat dostawczych samochodów z 2019 roku, użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami z modelami Jumper, Boxer, Ducato i Master. Wskazują, że Ducato, Jumper i Boxer to pojazdy o podobnej konstrukcji, różniące się jedynie marką. Silniki 2.3 i 3.0 są oceniane pozytywnie, zwłaszcza w kontekście prowadzenia i komfortu jazdy. Użytkownicy podkreślają, że Ducato sprawuje się dobrze, ale zwracają uwagę na ograniczoną przestrzeń w kabinie, co może być problematyczne dla wyższych kierowców. Master, mimo że jest droższy, również ma swoje zalety, ale niektórzy użytkownicy skarżą się na jego prowadzenie. Wspomniano również o wadach, takich jak nadmiar plastiku w kabinie, który ogranicza przestrzeń. Ogólnie, Ducato i Jumper są preferowane do transportu narzędzi i towarów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA