Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wsad Canon Pixma G3400 - Pixma G3400 zablokowany tryb serwisowy

karlben 26 Mar 2020 10:10 3684 9
    karlben
    Level 10  
    Witam,

Mam zablokowany tryb serwisowy. Poratuje ktoś wsadem EEPROM do drukarki CANON Pixma G3400 ?

Pozdrawiam,
    rp1234567890rp
    Level 2  
    Niezły zbieg okoliczności ponieważ mam ten sam problem.
    karlben
    Level 10  
    Ja nadal nie znalazłem tego wsadu, drukarka czeka w częściach na złożenie
    Dydelmax
    Level 38  
    Witam.
    W załączniku wsady z sieci. Sprawdzałem je na jednej z drukarek i któreś z nich zadziałały prawidłowo.
    Pozdrawiam
    cichy999
    Level 20  
    Witam

Też mam problem z zablokowanym trybem serwisowym.

Testowałem te wsady co kolega wyżej udostępnił.
    Po wgraniu pierwszego kompletu - drukarka w ogóle się nie włącza.
    Po wgraniu drugiego kompletu - drukarka się włącza ale świeci się cały czas pomarańczowa dioda.

Po wgraniu pierwotnego wsadu (na szczęście zgrałem) drukarka wróciła do pierwotnego stanu. Tz włącza się ale dalej jest zablokowany tryb serwisowy.

Jest jakiś inny sposób odblokowania trybu serwisowego, lub skasowania absorbera??

Pozdrawiam
    karlben
    Level 10  
    Jest jeszcze program WIC Reset Utility - na znanym portalu aukcyjnym można kupić kod do uruchomiania funkcji kasowania absorbera, no ale zakładam, że testował już Pan to rozwiązanie.

Proszę o informację czy uda się Panu rozwiązać problem :)
    MaRciNoOs
    Level 27  
    karlben wrote:
    Jest jeszcze program WIC Reset Utility - na znanym portalu aukcyjnym można kupić kod do uruchomiania funkcji kasowania absorbera, no ale zakładam, że testował już Pan to rozwiązanie.

Proszę o informację czy uda się Panu rozwiązać problem :)

Ale co ma WIC Reset i kasowanie absorbera do zablokowanego trybu serwisowego?
    cichy999
    Level 20  
    Witam ponownie

Temat nie dawał mi spokoju więc go dalej wertowałem.
    Myślałem że się uda ale nic z tego :).

Kupiłem używaną płytę od kolegi z forum.
    Zgrałem wsady z tej sprawnej płytki ( a dodam że nie trzeba wylutowywać układów mi się udało zgrać za pomocą klipsa)
    Wsady wgrałem do starej płytki ale niestety drukarka nie startuje, coś musi być więcej zapisane na tej pamięci nie wiem może pamięci musza być spasowane z procesorem.

Po zainstalowaniu płytki tej kupionej drukarka działa normalnie.
    Teraz mam pytanie jakiej wersji programu service tool używacie aby nie zblokować wejscia w tryb serwisowy??

Pozdrawiam