logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć błąd HDCP między dekoderem Canal+ a TV Samsung?

lukaszduda9595 28 Mar 2020 19:53 31383 21
REKLAMA
  • #1 18567956
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam, jestem w trakcie podłączania telewizji satelitarnej kanał plus
    Po podłączeniu dekodera z tv samsung wyskakuje błąd czy zabezpieczenie hdcp, co zrobić lub jak to ominąć
    Z góry dziękuję za pomoc
    Pozdrawiam

Dodano po 49 [minuty]:

Błąd jaki pojawia się na tv
    Hmdi 2.0
    Jak ominąć błąd HDCP między dekoderem Canal+ a TV Samsung?
  • REKLAMA
  • #2 18568492
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 363
    Testowałeś inny przewód HDMI, oraz pozostałe gniazda ? Spróbuj zrobić reset TV do ustawień fabrycznych, oraz sprawdź czy nie ma nowszego firmware.
  • REKLAMA
  • #3 18568872
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Hdmi stosowałem różne, ustawienia fabryczne robiłem też
    Jeżeli chodzi o firmware to jak to mam sprawdzić (nie znam się za bardzo na tv)
  • #4 18568926
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 18569038
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    TV kupiony w Polsce
    Samsungu ue65nu7092
    Jakieś pomysły?
  • #7 18569203
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Robiłem na nowo ustawienia fabryczne tylko było Państwo do wyboru o regionie nic
  • #8 18569318
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #9 18569331
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Satelita dodam, że główny dekoder działa oraz jeden mulitroom na innych tv(starszych) próbowałem tamte dwa dekodery również podpiąć pod samsunga ale nadal nic czarny ekran lub napis o hdcp
  • REKLAMA
  • #10 18569344
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 18569353
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Posiadam jeden główny dekoder oraz dwa multiroomy
    Na dwóch starszych tv każdy z dekoderów działa na hdmi oraz euro
    Jedynie mam problem z samsungiem ponieważ nie działa mi na hdmi (euro tv nie posiada)
  • #12 18569378
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 18569387
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Dokładnie tv jest podłączony do internetu nowej aktualizacji nie ma
    No nic pomyślę coś jeszcze jak nic się nie uda to zgłoszę się do sklepu gdzie zakupiłem tv
    Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pomysły proszę pisać
  • #14 18571735
    andrzejlisek
    Poziom 32  
    Ocena: 708
    Jak nie uda się rozwiązać problemu w TV, to w ostateczności proponuję zakup "HDCP stripper". Jest na pewnym chińskim portalu, jak też na Amazon, na polskim nie widzę, popularność takich urządzeń chyba spadła. Możliwe, że to urządzenie nazywa się inaczej.
  • #15 18572307
    adaminhoo
    Poziom 8  
    Witam,

Mam ten sam problem. Dzisiaj odpalam tv i okazuje się, ze wyswietla sie ten sam komunikat. Aktualizacja tv Samsung styczeń 2020. Nie wydaje mi się by to był problem telewizora. Ktoś jest w stanie sprawdzić czy dekoder nc+ 4k miał wczoraj/dzisiaj jakaś aktualizacje i dlatego gryzie się z samsungiem?

Dodano po 1 [godziny] 57 [minuty]:

Wyłącz dekoder z prądu, mnie to pomogło. Dekoder na nowo się włączył, zrestartował i znalazł sygnał. Działa
  • #16 18575319
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 214
    andrzejlisek napisał:
    Jak nie uda się rozwiązać problemu w TV, to w ostateczności proponuję zakup "HDCP stripper". Jest na pewnym chińskim portalu, jak też na Amazon, na polskim nie widzę, popularność takich urządzeń chyba spadła. Możliwe, że to urządzenie nazywa się inaczej.

Też było/jest sprzedawane jako hdmi spliter - rozgałęzienie na dwa tv, tylko nie wszystkie typy zdejmują hdcp. Musi być taki bardziej inteligentny z elektroniką i zasilaniem. Koszt ok 100 PLN.
  • #17 18610560
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Znalazłem konwerter
    Tylko mają 2 typy sygnału jeden z euro na hdmi natomiast drugi z hdmi na Euro
    Który wybrać jeżeli chce go podłączyć do dekodera nc z tv samsung żeby dzialalo prawidłowo Jak ominąć błąd HDCP między dekoderem Canal+ a TV Samsung? Jak ominąć błąd HDCP między dekoderem Canal+ a TV Samsung?
  • #19 18610734
    lukaszduda9595
    Poziom 9  
    Chce podłączyć pod euro tylko nie mam w tv i myślę nad kupnem tego konwertera z zasilaczem tylko nie wiem który kupić chodzi o doradzenie w którym kierunku ma być przesył
    Wydaje mi się, że od eruo do hdmi ale czekam na odpowiedź przed zakupem
  • #20 18611748
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 214
    Nic co ma eurozłącze się do tego nie nadaje.
    Szukaj splitera hdmi, tylko takiego porządniejszego, z zewnętrznym zasilaniem. Koszt ok 100 pln. Tańsze badziewia się do tego nie nadają.
  • #21 18732743
    slavio79
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Pojawiło się to też i u mnie na głównym dekoderze. Sprawdzone wszystko kable itd. Na innym tv LG tez nie dziala. Takze to cos w dekoderze jest uszkodzone idzie do wymiany.

Dodano po 2 [minuty]:

Dodam ze przeniosłem dekoder z multiroom do głównego TV samsung i wszystko działa.

Dodano po 5 [godziny] 37 [minuty]:

Zmieniłem dekoder na 4k i wszystko działa. Także wychodzi na to że dekoder stary się posypał.
  • #22 20765601
    arkonadaad
    Poziom 1  
    Ja dzisiaj wlasnie mialem ten sam problem mam 4k decoder z nk NC+ i telewizor Samsunga odlaczylem od prądu calkowicie TV nk I internet I dziala myslalem ze bedzie problem bo uzywam dekoder w 🇬🇧 ale narazie idzie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z błędem HDCP podczas podłączania dekodera Canal+ do telewizora Samsung UE65NU7092. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym sprawdzenie różnych kabli HDMI, reset telewizora do ustawień fabrycznych oraz aktualizację oprogramowania. Użytkownik potwierdził, że dekoder działa z innymi telewizorami, co sugeruje problem z telewizorem Samsung. Wskazano również na możliwość konfliktu regionów HDCP oraz na zakup urządzenia "HDCP stripper" jako ostateczne rozwiązanie. Inni użytkownicy podzielili się doświadczeniami, sugerując odłączenie dekodera od prądu jako sposób na rozwiązanie problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA