logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech MX620 - brak łączności myszki z nadajnikiem

jachue3 02 Kwi 2020 21:04 696 6
REKLAMA
  • #1 18583036
    jachue3
    Poziom 2  
    Witam
    Myszkę MX620 posiadam już 11 lat i niestety przyciski zaczęły odmawiać posłuszeństwa. Postanowiłem kupić PERFORMANCE MX ale mi nie pasowała więc wymieniłem na G603 ale też nie mogłem się przekonać. Postanowiłem poszukać znowu MX 620 I udało mi się dostać w bardzo ładny stanie lecz bez nadajnika bo uznałem że skoro taki sam model to powinien działać. Niestety po podłączeniu nie ma z myszką łączności. Sprawdziłem kamerką i światło z myszki jest widoczne. Moje pytanie czy każda myszka nawet tego samego modelu ma inny nadajnik czy po prostu myszka może być uszkodzona?
    Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 18583335
    elwiz
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Spróbuj skorzystać z oprogramowania Logitech Connection Utility. Nie wiem czy wspiera Twoją myszkę ale wiem, że pozwala na powiązanie niektórych urządzeń niewspierających technologii Unifying. Program ten pomógł mi sparować myszkę M185 z odbiornikiem od klawiatury K270.
  • REKLAMA
  • #3 18584051
    jachue3
    Poziom 2  
    Dzięki ale niestety nie pomogło
  • #4 18586816
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    jachue3 napisał:
    Moje pytanie czy każda myszka nawet tego samego modelu ma inny nadajnik czy po prostu myszka może być uszkodzona?

Każda ma inny nadajnik. Sparowanie udaje się w 1% przypadków.
    Jest to swego rodzaju zabezpieczenie (inne częstotliwości), by w przypadku pracy kliku takich samych urządzeń w jednym pomieszczeniu nie tworzył się bałagan.
  • REKLAMA
  • #5 18586835
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15466
    @RADU23 Mam klawiaturę Internet 1500 Cordless, oryginalna mysz padła i zakupiłem od nowszego modelu i działa, wystarczyło sparować urządzenia, korzystam z SetPoint Logitech, jakaś starszą wersja z wyłączonymi aktualizacjami ponieważ po aktualizacjach przestają działać choćby wskaźniki głośności na ekranie i klawisze multimedialne.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 18586853
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Jak wspomniałem w powyższym poście, nieraz się uda.
    Mam kilka urządzeń Logitecha. W biurze co najmniej 15 i gdy padnie mysz, to nie udało się jak do tej pory sparować z innym odbiornikiem.
    Niefart, nie wiem...
  • REKLAMA
  • #7 18587383
    jachue3
    Poziom 2  
    Ok to już wszystko jasne
    Dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada myszkę Logitech MX620, która po 11 latach użytkowania przestała działać poprawnie. Po zakupie nowego modelu PERFORMANCE MX i G603, które nie spełniły oczekiwań, użytkownik postanowił wrócić do MX620, jednak nowa myszka nie łączy się z nadajnikiem, mimo że światło działa. Użytkownicy forum wskazują, że każdy nadajnik jest unikalny dla danego urządzenia, co utrudnia sparowanie myszki z innym nadajnikiem. Zastosowanie oprogramowania Logitech Connection Utility nie przyniosło rezultatów. W przypadku wielu urządzeń Logitech, sparowanie z innym odbiornikiem jest rzadko skuteczne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA