Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamxufox napisał:Witam. Mam nadzieje, że nie ponawiam tematu ani nie zaczynam już istniejącego wątku, ale nic nie znalazłem wcześniej. Chodzi mi o radio hyundai elantra z USA i jego dostosowanie do polskich potrzeb. model radia to :AM180MDANRA5, główny układ to chyba SAF7741HV/115. Mam sporo zdjęć i dostępną w sieci dokumentacje tego układu. pytanie do Was- czy da się przestroić te radio? może ktoś ma jakieś propozycje. w podlaskim nie mogłem nikogo znaleźć kto by się tego podjął. Liczę na Państwa pomoc
xufox napisał:bardzo proszę. również dotarłem do układu wskazanego przez kolegę i próbuje się do niego odnieść. pozostałe układy to :
tcc 8002-0bx-i
en5v8tmq
is42s1616od-7tli
p25204100ax1 1316
oraz
t13104
29lv640etti-70g
3l845200
czy jakos tak(jest na ni jakis napis nadrukowany )m1760 631600 7kv1.03
xufox napisał:Nie wiem czy mam racje ale zmieniając kwarc powinienem uzyskać zmianę skoku.
leonov napisał:Przerabiałem temat w moim Dodge, ciężki temat, jest mało fachowców od tego, ja akurat znalazłem blisko mnie, ale jak szukałem na forach itp. To widziałem linki do eBay, jakiś przemiennik częstotliwości, wpinalo się go pomiędzy radio a antenę. Ale czy to zadziała?
zadam64 napisał:U nas, wyszukuje i parzyste i nie, 😜a w EU parzyste
leonov napisał:zadam64 napisał:U nas, wyszukuje i parzyste i nie, 😜a w EU parzyste
Jedno jest pewne, ja byłem w stanie przejechać pół polski do serwisu, i tyle serwisów obdzwoniłem, żeby mieć to zrobione porządnie i w miarę tanio, na olx i allegro są ogłoszenia, ale tam cena zabija 😮
xufox napisał:Osobiście spotkałem się z kilkoma skokami w radiach eu od 50k do 100k a w moim USA jest skok co 200k poczynając od nieparzystych. Jak szukam i widze to może być problem. Dobrze ze chociaż kilka stacji u mnie działa.
TomaszN1987 napisał:Nie sądzę że jakakolwiek zmiana hardware cokolwiek zmieni. Raczej spowoduje uszkodzenie radia. Ustawianie częstotliwości odbywa się przez software. Potrzebujesz wsadu pamięci z radia europejskiego.
TomaszN1987 napisał:Twoja wypowiedź nie jest poparta żadnymi argumentami.
sosarek napisał:Mało tematów na Forum? Poczytaj sobie