sp9coo napisał: Witam sp3vzx
Niestety nie tak jest jak piszesz robiłem dokładnie tak jak piszesz i LCD ma sterownik HD 44780 ( w innych układach chodzą )i pokazuje się szereg kursorków ,dokładnie 16 . Coś nie tak ,poprosiłem kolegę który ma programator do ATMEGA32 i też nic nie wyszło więc niewiem co jest .Dobrze by było ażebyś po prostu zweryfikował ten wsad .
Witam wsad jest jak najbardziej ok, tylko autor umieszcza ubogie informacje o uruchomieniu odbiornika jak programujemy atmega32 to trzeba wyłaczc jtag ktury jest włączony w nowym procesorze i blokuje porty wtykozystywane przez wyswietalcz, niestety musiałem sam do tego dochodzić bo autor na maile odpisuje bardzo żadko, wczoraj dokończyłem budowe digirexa teraz pozostaje mi tylko usuwanie błedów bo narazie nie działa mi encoder ale przynjamniej odbiornik szymi, działa gyrfowe przetważanie sygnału i potencjometry cyfrowe, dds jeszcze nie sprawdziłem ale mam nadzieje że będzie chodził, płytki wszystkie projekowałem od nowa wzorowałem sie tylko roznmieszczeniem elementów na płytkach dostepnych z www.digirex.pl według mnie tamte nie nadawały sie do niczego jak narazie w mich nie znalazłem błedu, w tych ze strony znalazłem kilka :/ pozatym fajnie by było gdyby była dostepna kompletniejsza dokumętacja na stronie, albo gdyby autor załozył forum na stronie zrzeszające ludzi którzy już uruchomili digrexa