Witam.
Mam na działce bardzo słaby zasięg w sumie w każdej sieci, a że wszyscy u mnie siedzą w T-Mobile, to tak pewnie zostanie.
Ktoś doradził mi ruter Huawei B593s-22 i i dwie anteny ATK-20 na paśmie 800MHz.
W opisie montażu anteny napisano:
Jeżeli antena ma polaryzację pionową, to jak w drugiej zmienić polaryzację na poziomą?
Poniżej jeszcze mapka nadajników. Niestety u mnie (biały krzyżyk po środku mapki) jest miejsce jakby poza polem zasięgu każdej z trzech stacji. Niby sygnał jest, bo jedna czy w porywach gdzieś na ogrodzie dwie kreski są, ale w domu ni hu hu.
Wcześniej ojciec zamontował jakąś antenę i jakieś pudełeczko, które wzmacnia sygnał GSM i rzeczywiście w domu już można rozmawiać, ale internet jak nie działał, tak nie działa w domu i to chcielibyśmy zmienić.
Czy możecie coś doradzić?
Dzięki!
Mam na działce bardzo słaby zasięg w sumie w każdej sieci, a że wszyscy u mnie siedzą w T-Mobile, to tak pewnie zostanie.
Ktoś doradził mi ruter Huawei B593s-22 i i dwie anteny ATK-20 na paśmie 800MHz.
W opisie montażu anteny napisano:
Dla osiągnięcia najlepszych efektów antenę montujemy na zewnątrz budynku i w miarę możliwości jak najwyżej, skierowaną w stronę najbliższego nadajnika BTS (mapa nadajników BTS). W sieci HSPA+/3G/2G/GSM polaryzacja anteny PIONOWA (domyśle ustawienie), do LTE/4G najlepiej zastosować dwie anteny, jedną montujemy w polaryzacji pionowej, drugą w polaryzacji poziomej, na pojedynczej antenie też poprawi się sygnał, ale tracimy technologię MIMO.Jeżeli antena ma polaryzację pionową, to jak w drugiej zmienić polaryzację na poziomą?
Poniżej jeszcze mapka nadajników. Niestety u mnie (biały krzyżyk po środku mapki) jest miejsce jakby poza polem zasięgu każdej z trzech stacji. Niby sygnał jest, bo jedna czy w porywach gdzieś na ogrodzie dwie kreski są, ale w domu ni hu hu.
Wcześniej ojciec zamontował jakąś antenę i jakieś pudełeczko, które wzmacnia sygnał GSM i rzeczywiście w domu już można rozmawiać, ale internet jak nie działał, tak nie działa w domu i to chcielibyśmy zmienić.
Czy możecie coś doradzić?
Dzięki!