Panowie wymieniłem sondę dwa razy fakt były używane lecz podobno sprawne i po paru dniach znowu to samo czy zainwestować i kupić nowaczy szukać przyczyny gdzie indziej
Czyli nic nie zrobiłeś. Są procedury na wymuszenie stanu wysokiego i niskiego sondy. Do tego dochodzi analiza spalin przed katalizatorem i za. Czas wtrysku, tps, map, w real time.
Czyli live data!!!
Panowie błąd ponownie wrucił czyszczona przepustnica czyszczone wtryski wymieniony filtr paliwa odczyty z kompa prawidłowe ale po przejechaniu koło 100 km błąd powraca 3 razy 1 sonda zmieniana po odczytach z kompa jest ta druga parametry ma ok i za każdym razem ten sam błąd P2188
Może kupić nowe wtryski zmienić cewki bardzo mnie to drażni
Wszędzie szczelny ja już nie mam siły drażni mnie ten check może jeszcze podmienię wtryski może to mu pomoże tylko tu moje pytanie czy musza być takie same moje są takie 036906031AC
A znalazłem takie prawie same tylko ze zamiast C jest G czy będą pasowały ?
Panowie chyba problem rozwiązany a mianowicie postanowiłem wyczyścić zawór egr i o dziwo jak narazie jest wszystko ok przejechałem jakieś ponad 1000 km i nic się nie dzieje a wcześniej po przejechaniu jakiś 100 km błąd się zapałał także zamykam temat
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z VW Golf 5 1.4 MPI z 2004 roku, związany z błędem P2188, który wskazuje na zbyt bogatą mieszankę paliwową na biegu jałowym. W odpowiedziach zasugerowano kilka kroków diagnostycznych, w tym sprawdzenie sondy lambda, czyszczenie przepustnicy, analizę spalin oraz kontrolę przewodów elektrycznych. Użytkownik wymienił sondę lambda, ale problem powracał. Ostatecznie, po wyczyszczeniu zaworu EGR, błąd przestał się pojawiać, co sugeruje, że to mogło być źródłem problemu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.