logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Canon LBP 3300 nie drukuje na Dell z Win10 - komunikat o ustawieniach

delle5540 17 Kwi 2020 19:41 633 9
REKLAMA
  • #1 18625846
    delle5540
    Poziom 3  
    Ocena: 121
    Tytułowa drukarka działa na drugim komputerze z tym samym Windows 10, te same aktualizacje, niestety na Laptopie Dell nie chce. Odinstalowałem wiele razy sterownik, nawet w rejestrze usuwałem, drukarka ustawiona jako domyślna, ale ciągle jest problem. Pojawia się komunikat: System Windows nie może drukować z powodu problemu z ustawieniami bieżącej drukarki. Zaporę wyłączałem i też nic. Dziękuję za szybki odzew.
  • REKLAMA
  • #2 18625856
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15504
    W jaki sposób podłączona do komputera?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 18625903
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15504
    Drukarka jest wykrywana po podłączeniu do laptopa?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 18625907
    delle5540
    Poziom 3  
    Tak, menadżer urządzeń od razu wykrywa i instaluje sterowniki, jeśli je usunę to sterownik ze strony i instaluję. To samo.
  • REKLAMA
  • #6 18631426
    delle5540
    Poziom 3  
    Zamiast recovery wygrałem najnowszą wersję Windows 10 bezpośrednio + aktualizacje. Drukarka działa, lecz tylko na tym egzemplarzu laptopa dalej występują problemy z otwieranie jpg, pdf, centrum bezpieczeństwa I zapora. Część rozwiazalem ale to dziwna sprawa. System z tego pendrive jest sprawdzony, dysk w laptopie jak nowy a pojawiają się błędy systemu.
  • REKLAMA
  • #8 18637964
    delle5540
    Poziom 3  
    No to jest najnowszy system. Średnio 10 nowych komputerów na tydzień go dostaje, mój prywatny też i jest dobrze.
  • #9 18646024
    pkolacz
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Nie mam pewności czy mówiąc najnowszy mamy to samo na myśli. Poniżej lista kompilacji:
    https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Lista-kompilacji-systemu-Windows-10
    Czyli najnowsza wersja (kompilacja) win10 na teraz jest z 22 kwietnia 2020 czyli ma 3 dni :). Sam win10 to nie jeden system a kilka i te najstarsze już nie mają suportu - po prostu są za stare. A najnowszy win10 (nie najnowsza kompilacja) to H2 i jest z końca 2019.
    Ale to nie jest głównym tematem.
    Na początku pisałeś, że wyłączałaś zaporę i równocześnie zmieniałeś kabel USB. Czyli testowałeś po LAN i USB?
    Martwi mnie zapis, że tylko na tym komputerze masz problem z "występują problemy z otwieranie jpg, pdf, centrum bezpieczeństwa I zapora". Opis wskazuje na rozjechany lub nie skonfigurowany lub zawirusowany system. Ze sprzętem nie powinien mieć nic wspólnego, chyba, że tych problemów jest jeszcze więcej. Mam na myśli to, że nie ma w komputerze sprzętowego odtwarzacza plików pdf.
    Próbowałeś uruchomić na tym komputerze jakiegoś Linuxa?
  • #10 18646245
    delle5540
    Poziom 3  
    Na USB wersja 1909, potem update do wersji końcowej. Wszystkie problemy z plikami rozwiązane poprzez resetowanie aplikacji domyślnej dla danego pliku. Tylko centrum zabezpieczeń nie działa poprawnie - jednak tu z pomocą zapora z antywirusa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką Canon LBP 3300, która nie drukuje na laptopie Dell z systemem Windows 10, mimo że działa na innym komputerze z tym samym systemem. Po wielokrotnym odinstalowywaniu sterowników i ustawieniu drukarki jako domyślnej, pojawia się komunikat o problemie z ustawieniami drukarki. Użytkownik sprawdził połączenie przez kabel USB, a także wyłączał bufor wydruku i zaporę, jednak problem nadal występuje. Po aktualizacji systemu do najnowszej wersji Windows 10, drukarka działa, ale użytkownik napotyka inne problemy z otwieraniem plików oraz centrum bezpieczeństwa. Wskazano na możliwość, że system operacyjny może być uszkodzony lub źle skonfigurowany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA