logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [Rozwiązano] WD My Passport - Usunięty wolumin dysku

SKrzysztofS 19 Kwi 2020 12:31 1062 3
REKLAMA
  • #1 18629857
    SKrzysztofS
    Poziom 2  
    Witam,

mam dysk zewnętrzny SSD WD My Passport. Czyściłem kilka dysków zewnętrznych SSD i przez przypadek usunąłem w "Zarządzaniu komputerem " woluminy należące do złego dysku zewnętrznego. W momencie kiedy chciałem utworzyć nowy wolumin system chce go sformatować... system plików dysku jest teraz widoczny jako RAW.

Mam pytanie: Czy można odzyskać poprzednie ustawienia woluminu dysku lub czy da się odzyskać dostęp do zgromadzonych na nim danych? Szczególnie zależy mi na danych.
    Załączniki:
    • [Rozwiązano] WD My Passport - Usunięty wolumin dysku Dysk1.jpg (153.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18630074
    Kamerzysta
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Usunales partycje a potem chciałeś założyć inną partycje ? Zobacz programem dmde jak wygląda sytuacja.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18632571
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2326
    Jeśli to SSD, koniecznie zrób kopię p[odektorową na dysk twardy i pracuj na kopii. Jakiekolwiek zapisy bezpośrednio na SSD spowodują dodatkowe straty.
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • #4 19691593
    SKrzysztofS
    Poziom 2  
    Odzyskalem dane, a nastepnie formatowanie + utworzenie nowej partycji rozwiazalo problem.
REKLAMA