Witam postanowiłem zakupić system win10 pro nagrałem bootowalne iso rufusem i przy instalacji pojawił sie problem. Dysk mam podzielony na 3 partycje , na 2 mam dane które chciałem zachować a 1 partycja na system i tutaj pojawia sie problem ponieważ przy próbie instalacji wyskakuje
Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Wybrany dysk zawiera tabelę partycji MBR. W systemach z interfejsem EFI, system Windows można instalować tylko na dyskach GPT.
Dużo czytałem aby w biosie zmienić z uefi na legacy ale u mnie to nie działa.
Ważne jest dla mnie to aby nie stracić danych na tych 2 partycjach, myślałem też nad zakupem kolejnego dysku i po prostu na nim zainstalować system, no chyba że ktoś pomoże aby tego uniknąć?
Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Wybrany dysk zawiera tabelę partycji MBR. W systemach z interfejsem EFI, system Windows można instalować tylko na dyskach GPT.
Dużo czytałem aby w biosie zmienić z uefi na legacy ale u mnie to nie działa.
Ważne jest dla mnie to aby nie stracić danych na tych 2 partycjach, myślałem też nad zakupem kolejnego dysku i po prostu na nim zainstalować system, no chyba że ktoś pomoże aby tego uniknąć?