logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł

amilczar 21 Kwi 2020 20:05 3606 7
REKLAMA
  • #1 18636532
    amilczar
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Potrzebuję porady w dobraniu :
    1. Routera WiFi z modemem lte sim
    2. Anteny zewnętrznej do ww routera
    Miejscowość Blochy k. Długosiodła. Mam już kartę sim z plusa z abonamentem 25GB więc wolałbym nie zmieniać providera. Cel: Stabilny Internet lte lub co najmniej 3g.
    Budżet 500 zł.
    Pozdrawiam
    Artur
  • REKLAMA
  • #2 18636611
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5789
    A robiłeś jakiś test Plusa u siebie? Np. na zewqnątrz na telefonie z aplikacją https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mroczis.netmonster&hl=en_US i speedtest.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18636733
    amilczar
    Poziom 10  
    Nie robiłem. Nie mieszkam tam na stałe , bywam tylko w weekendy. Zrobię w ten weekend. Co mam zrobić z wynikiem testu?
  • REKLAMA
  • #4 18636918
    Raycoreti
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    amilczar napisał:
    Nie robiłem. Nie mieszkam tam na stałe , bywam tylko w weekendy. Zrobię w ten weekend. Co mam zrobić z wynikiem testu?

Wysłać tu na forum screenshoty z aplikacji NetMonster przy pomocy telefonu z Androidem z kartą SIM z Plusa. Test na zewnątrz, z miejsca gdzie masz zamiar korzystać z internetu.
  • #5 18644309
    amilczar
    Poziom 10  

Dodano po 2 [minuty]:

Dodano po 3 [minuty]:

Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18644343
    Range1
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    Sygnał z PLUSA na zasięgowym 900 bardzo słaby.
    Wykonaj do niego wieczorny SPEEDTEST na zewnątrz i wstaw.

Dodano po 19 [minuty]:

Wybrałeś najgorszego operatora który ma najuboższą infrastrukturę u Ciebie, to połączenie z Aero2 w Długosiodle na maszcie N!

Konkurencja w postaci wspomnianego N! cztery pasma i ich agregacja na wspomnianym BTS oraz PLAY również z kąpletem pasm (800-2600) ale na własnym maszcie w Długosiodle na ul Poświętne-Krótka więc ich trzeba koniecznie przetestować Netmonsterem.
  • #7 18644408
    amilczar
    Poziom 10  

Dodano po 5 [minuty]:

Zrobiłem też testy dla tmobile Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł Dobór routera WiFi LTE z SIM i anteny zewnętrznej, Blochy, Plus, 500zł
  • Pomocny post
    #8 18644471
    Range1
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    Test na zewnątrz? Bo tylko taki się liczy.

Speedtest Plusa oczywiście lepszy od tego T-Mobile gdyż tu łączy się tylko z nieistotnym 3 G więc lipa. Po drodze las..

Ile masz w lini prostej do BTS w Długosiodle? Jaki teren po drodze?

Zostaje jeszcze test bliższego BTS PLAY netmonsterem i speedtest wieczorny. Przed testem wyłącz Roaming Krajowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje porady dotyczącej zakupu routera WiFi LTE z modemem SIM oraz zewnętrznej anteny, z budżetem do 500 zł, w miejscowości Blochy. Posiada kartę SIM z Plusa z abonamentem 25GB i preferuje stabilne połączenie LTE lub co najmniej 3G. W odpowiedziach zasugerowano przeprowadzenie testów sygnału Plusa oraz porównanie go z innymi operatorami, takimi jak T-Mobile i Play, aby ocenić jakość połączenia w danej lokalizacji. Użytkownik został zachęcony do wykonania testów prędkości na zewnątrz oraz do przesłania wyników na forum.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA