Witam serdecznie, jako początkujący DJ nie posiadam niestety miksera tylko kontroler Pioneer DDJ-400 gram też na Głośnikach pasywnych YAMAHA STAGEPASS 300(niżej napiszę specyfikacje) bardzo bym chciał osiagnąć efekt echa na mikrofonie lecz niestety nie mam pojęcia jak, może jest tutaj ktoś kto byłby w stanie mi podrzucić jakiś pomysł, jak mogę to osiągnąć wiem, że są do tego specjalne układy takie jak chyba już niedostępny AVT1466 dostępne do kupienia i przylutowania tylko gdzie takie coś przylutować żeby wszystko pięknie grało. Mikrofon mam dynamiczny bezprzewodowy ze stacją : alphard et-78v jak z tego sprzętu dałoby radę sprawić abym jednym kliknięciem mógł ustawić echo na przesyłany przeze mnie dźwięk z mikrofonu tak aby przykładowo mówiąc :3,2,1 żeby ta 1 była już z efektem echa tak jak można to usłyszeć na różnych mixach(mam nadzieję że wiadomo o co chodzi) z góry bardzo dziękuję za pomoc jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ grając imprezy chciałbym taki efekt posiadać aby dodać trochę klimatu i profesjonalizmu do nieprofesjonalnego sprzętu
Pozdrawiam
MIKROFON:alphard et-78v
KOLUMNY+WZMACNIACZ:Yamaha Stagepas 300
CONTROLLER:Pioneer DDJ-400
SPECYFIKACJA KOLUMN:• 8-kanałowy (4 mono & 2 stereo) powermikser, usuwalny z obudowy jednego z głośników, możliwość montażu uchwytu na statyw mikrofonowy
• Wzmacniacze klasy D 2 x 150W
• 2-pasmowy EQ
• Efekt (Kanały 1-4)
• Wyjście monitorowe
• Dwa pasywne głośniki w obudowie (1’’ wysokotonowy oraz 8’’ basowy)
MIKROFON:alphard et-78v
KOLUMNY+WZMACNIACZ:Yamaha Stagepas 300
CONTROLLER:Pioneer DDJ-400
SPECYFIKACJA KOLUMN:• 8-kanałowy (4 mono & 2 stereo) powermikser, usuwalny z obudowy jednego z głośników, możliwość montażu uchwytu na statyw mikrofonowy
• Wzmacniacze klasy D 2 x 150W
• 2-pasmowy EQ
• Efekt (Kanały 1-4)
• Wyjście monitorowe
• Dwa pasywne głośniki w obudowie (1’’ wysokotonowy oraz 8’’ basowy)