Witam. Mam problem z instalacją Javy na komputerze. Otóż po pobraniu instalatora nic się nie uruchamia. Pobierałem już wiele razy instalatory i nic się nie dzieje dalej. Próbowałem też użyć instalatora offline. Nic. Proszę o pomoc!
Pozdrawiam.
system: windows 10
procesor: ryzen 5 3600
karta: rx 5700 xt
Ze strony oracle rozumiem pobierałeś, nie zewnętrznej typu dobreprogramy czy inna? Spróbowalbym wyłączyć antywirusa - być może on blokuje... Próbowałeś też za pomocą opcji uruchom jako administrator?
Ze strony oracle rozumiem pobierałeś, nie zewnętrznej typu dobreprogramy czy inna? Spróbowalbym wyłączyć antywirusa - być może on blokuje... Próbowałeś też za pomocą opcji uruchom jako administrator?
pobierałem z kilku stron i z żadnych nie działało antywirusa nie mam, uruchamiałem jako administrator kilka razy
Dziwne... Spróbuj jakaś starszą wersje. Najwyżej potem wyrzuci Ci komunikat i zaktualizuje się samo jak zatwierdzisz. Jedyne co mi przychodzi do głowy do sprawdzić dziennik zdarzeń - jest szansa, że nic się nie dzieje, ale powód jest odnotowany w dzienniku. Znajdziesz go w panel sterowania -> narzędzia administracyjne, tylko musisz mieć włączony rozszerzony widok...
Gra zainstalowala sie popranwie i uruchamia sie tylko sie zamyka nagle czy nawet sie nie uruchamia?
Po awarii tworzy sie pulpicie plik hs_log_pid?
DX masz zainstalowany? Najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony producenta? Wszystkie aktualizacje do systemu?
launcher się uruchamia, ale gdy klikam graj gra się nie odpala tylko wyskakuje komunikat o błęzie, żaden plik się nie tworzy sterowniki zainstalowane i aktualizacje systemu też
Dwa wątki o tym samym zostały ze sobą scalone, prosze kontynuować dyskusję w tym jednym wątku.
Witam, gdy włączam launcher minecraft java edition i naciskam graj ładuje się i wyskakuje kolejne okno launchera z komunikatem o błędzie.
"Błąd, wystąpił nieoczekiwany problem i gra uległa awarii. Przepraszamy za niedogodności.
Mam zaktualizowane najnowsze sterowniki do karty graficznej i najnowszą aktualizację windowsa, odinstalowywałem i pobierałem na nowo kilkanaście razy jednak to nie dało żadnego skutku.
Próbowałem odpalić minecraft na innych launcherach i na żadnym się nie odpala.
W dzienniku zdarzeń nie wyświetla się żaden błąd.
Windows 10
ryzen 5 3600
rx 5700 xt
Wpisujesz w google: frst bleeping, wchodzisz na znaleziona strone:
Pobierasz, uruchamiasz, wykonujesz skanowanie, po zakoneczniu zamieszczasz w zalaczniku wymienione logi.
To co napisalem wczesniej...
Miałem taki sam problem, pomogło usunięcie folderów "oracle" i "sun", które niewiadomo czemu pojawiły się w APPDATA w profilu użytkownika (chyba w ROAMING). Później odinstalowanie javy. Przy okazji usunąłem wszystkie foldery javy z APPDATA i Program Files, Program Data które pozostały po odinstalowaniu.
Java zainstalowała sie poprawnie i minecraft ruszył.
Miałem taki sam problem, pomogło usunięcie folderów "oracle" i "sun", które niewiadomo czemu pojawiły się w APPDATA w profilu użytkownika (chyba w ROAMING). Później odinstalowanie javy. Przy okazji usunąłem wszystkie foldery javy z APPDATA i Program Files, Program Data które pozostały po odinstalowaniu.
nie mogę znależć folderów oracle i sun
Dodano po 11 [minuty]:
HapDey napisał:
degroslolos napisał:
nie mogę znależć folderów oracle i sun
poodinstalowywałem te różne pliki i teraz wyświetla się inny błąd gdy włączam minecraft
Nie można zlokalizować środowiska Java.
Szczegóły błędu: Operacja ukonczona pomyslnie.
Nazwa pliku na dysku: javaw.exe
Ścieżka: C:\Users\Piotruś\Downloads\runtime\jre-x64\bin\javaw.exe
Istnieje: Nonexistent
Dodano po 27 [minuty]:
proszę
Załączniki:
FRST_07-05-2020 10.30.31.txt(201.54 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Addition_07-05-2020 10.30.31.txt(48.53 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Bo appdata jest ukryta. wciśnij jednocześnie na klawiaturze logo windows i R i wpisz w okienko które wyskoczy %appdata%, naciśnij enter. Jak nie będzie w tym co się wyświetli to poprzez pasek nawigacyny cofnij się do tyłu i poszukaj w pozostałych.
zrobiłem wszystko co kazałeś a gra dalej nie dziala, mimo zainstalowania javy instalator jej nie chce się odpalić więc nie mam jak jej zainstalować. Próbowałem to zrobić kilkanaście razy ale dalej to samo.
Użytkownik ma problem z instalacją Javy na systemie Windows 10, co uniemożliwia uruchomienie gry Minecraft. Po wielokrotnych próbach instalacji z różnych źródeł oraz uruchamianiu jako administrator, problem nadal występuje. Użytkownik otrzymuje komunikat o błędzie podczas uruchamiania gry, mimo zainstalowanych najnowszych sterowników karty graficznej (RX 5700 XT) oraz aktualizacji systemu. Wskazówki dotyczące sprawdzenia dziennika zdarzeń oraz usunięcia folderów "oracle" i "sun" z APPDATA nie przyniosły rezultatu. Użytkownik zainstalował alternatywną wersję Javy, ale problem z uruchomieniem Minecrafta nadal się utrzymuje. Wskazano również na możliwość infekcji systemu oraz konieczność przesłania logów z narzędzia FRST w celu dalszej analizy. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.