Czy ktos moze pomoc i napisac czy da sie to wymienic nie demontujac bebna.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKenworth 18 wrote:Wkleiłam zdjęcie z nazwą modelu itp. Pralka ma 9 lat. Nie znam się zbytnio wydawało mi się, że to to łożysko, a nie wiedziałam, że jest jeszcze wewnętrzne. Pan, który dokonuje takich napraw w mojej okolicy po rozmowie telefonicznej tylko stwierdził ze to łożysko i że nie da się wymienić bo pokrywa bębna jest zgrzewana. Nawet nie chciało mu się przyjechać i obejrzeć 😞Mogą być uszkodzone łożyska bębna, ale równie dobrze krzyżak bębna. Twoje zdjęcie przedstawia łożysko zewnętrzne, a częściej uszkodzeniu ulega to wewnątrz zbiornika.
Kenworth 18 wrote:Dodany jest plik z dźwiękiem jaki wydaje mi pralka. Chodzi jak traktor 🙂Tak pracuje bęben z mocno zużytymi łożyskami: https://youtu.be/ksf8jWKBmpI
Marcin125 wrote:No właśnie jak kręce bebnem to słychac z tego łożyska moim zdaniem.Jak kręcisz ręką bębnem to raczej można wyczuć skąd dobiega hałas.
niewolno2 wrote:Zgrzyt słychac tak jakby z tego kułka przy kręceniu, a jak wyjmę grzałkę to na co mam zwrócić uwagę?Wyjęcie grzałki może pomóc w częściowym zdiagnozowaniu.