logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Romet Ogar 205 Gdy dam gaz przejedzie trochę po czym dławi silnik

krychaxol 29 Maj 2020 00:39 2073 9
REKLAMA
  • #1 18725113
    krychaxol
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Mam taki problem że po przejechaniu pewnej odległości dławi silnik motor to romet ogar 205 z silnikiem charta. Na wolnych obrotach chodzi dobrze gdy jade po mału to też działa dobrze a jak przygazuje więcej to przejedzie pewną odległość po czym dławi go tak jakby nie dostawał paliwa ake tylko jak dodam gazu jak odpuszcze gaz to na wolnych chodzi ale jak przygazuje to go zmuli i gasnie chyba że poczekam chwile jak pochodzi na wolnych obrotach to mogę dalej jechać. Ktoś wie co to może być? (Gaznik był czyszczony kilka razy).
  • REKLAMA
  • #2 18725233
    pablo251
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Wyreguluj gaźnik .Poziom paliwa w kom pływaka i śruba składu paliwa na początek 2 obroty . Wymień również oring na tej śrubie jeśli coś takiego na niej jest ( lewe powietrze)
  • REKLAMA
  • #3 18728956
    krychaxol
    Poziom 7  
    To jest komar on nie ma regulacji paliwa w komorze pływaka jest tylko na przepustnicy regulacja iglicą ona jest na środku
  • REKLAMA
  • #4 18728970
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2476
    Może zapchany kranik w baku lub nieszczelność między gaźnikiem a cylindrem.
  • #5 18731439
    krychaxol
    Poziom 7  
    Kranik raczej odpada bo wyraznie widać paliwo w wężyku
  • REKLAMA
  • #6 18732911
    pablo251
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    To spadła iglica z przepustnicy. przejrzyj ten gaźnik kolego! gaźnik czyszczony wiele razy ,to znasz go na pamięć lecz może rutyna przy składaniu ciebie zgubiła
  • #7 18733677
    Motorbike
    Poziom 24  
    Ocena: 186
    Odpowietrzenie zbiornika może ci się przytykać, odkręć korek i sprawdź czy tak samo się dzieje.
    Jaki tam masz gaźnik BING czy typowy z komara z dorobionym mocowaniem ?
  • #8 18733758
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2963
    krychaxol napisał:
    Kranik raczej odpada bo wyraznie widać paliwo w wężyku

To nie ma znaczenia. Powietrze nie ma się jak tam dostać. Gdy kranik jest przypchany to paliwo po prostu leci bardzo powoli. Ściągnij wężyk z gaźnika, nadstaw jakieś naczynie i zobacz jak szybko leci paliwo.
  • #9 18733784
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1661
    krychaxol napisał:
    Mam taki problem że po przejechaniu pewnej odległości dławi silnik

Ewidentny objaw, że paliwo nie nadąża napływać do komory pływakowej. Silnik wyciągnie wszystko z komory pływakowej i zaczyna się "dławić". Trzeba dokładnie skontrolować drogę paliwa z baku do komory pływakowej. Miałem dokładnie taki sam objaw w silniku MAF do kajaka. Winowajcą okazał się wiórek mosiężny po wierceniu. Już nie pamiętam dokładnie gdzie on był, w zaworku iglicy, czy w kraniku.
  • #10 18739675
    krychaxol
    Poziom 7  
    Zobaczę jutro ten kranik może faktycznie jego wina

Dodano po 4 [minuty]:

A gaznik mam z komara mocowań nie musiałem dorabiać wystarczy odpowiedni kruciec

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z motocyklem Romet Ogar 205, który dławi się po przyspieszeniu, działając poprawnie na wolnych obrotach. Wskazano na możliwe przyczyny, takie jak niewłaściwa regulacja gaźnika, zapchany kranik paliwa, nieszczelność między gaźnikiem a cylindrem, a także spadek iglicy w przepustnicy. Użytkownicy sugerują sprawdzenie drogi paliwa od baku do komory pływakowej oraz odpowietrzenia zbiornika. Wskazano również na konieczność dokładnego przeglądu gaźnika, który może być z modelu Komar.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA