logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unitra Eltra Julia stereo (czarna)- pominięcie isostatu sieć/baterie (jak?)

młody641 08 Cze 2020 14:15 750 2
REKLAMA
  • #1 18746679
    młody641
    Poziom 4  
    Ocena: 89
    Witam wszystkich!

Dostałem do naprawy czarną Julię stereo z uszkodzonym isostatem Baterie/sieć. Chciałbym pominąć ten isostat i zrobić tak, by radio grało tylko po podłączeniu do sieci. Problem w tym, że na instrukcji serwisowej, którą mam jest jakaś inna wersja płytki zasilającej (w Julii którą naprawiam isostat ma 9 styków, natomiast w instrukcji jest wersja z 8 stykami). Podpowie ktoś, które nogi połączyć aby uruchomić to radio bez isostatu?
    Ewentualnie może ktoś ma do odsprzedania taki sprawny isostat? Patrzyłem ale w internecie ciężko dostępne.

Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 18746741
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 904
    Dobrze się przyjrzyj czy wszystkie styki tego isostatu są podłączone na płytce do ścieżek. Często się zdarza że niektóre styki są pomijane. Isostat może mieć dziewięć, a aktywnych może być tylko osiem. Wówczas będzie się zgadzało z schematem. Może też się zdarzyć że niektóre są wykorzystane podwójnie.
  • #3 18750450
    DIORADIO
    Poziom 32  
    Ocena: 317
    Zobacz które końcówki w transformatorze są od uzwojenia pierwotnego i gdzie jest bezpiecznik, odcinasz sznur sieciowy i lutujesz go( końcówki) do uzwojenia pierwotnego transformatora tylko nie zapomnij o bezpieczniku. Pokaż zdjęcie tego wyłącznika.
REKLAMA